Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ

 ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΧΕΣΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ!!! ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΩΣ Ο ΝΕΡΩΝΑΣ

 

 


«Πάνω απ' όλα η ανθρώπινη ζωή», λέει και ξαναλέει η κυβέρνηση με αφορμή τις πυρκαγιές, διαφημίζοντας την ...ικανότητα του κρατικού μηχανισμού να εκκενώνει ολόκληρες περιοχές με ένα μήνυμα στο 112 και μετά να βλέπει τα δάση και τα χωριά να καίγονται. 

Με άλλα λόγια, το «τρεχάτε ποδαράκια μου» προβάλλεται ως το απόλυτο μέτρο προστασίας της ζωής από τις φωτιές, μεταθέτοντας κι εδώ την ευθύνη στον λαό, αφού το κράτος ουδεμία ευθύνη αναλαμβάνει αν κάποιος αγνοήσει το 112. «Εγώ σου το 'πα, εσύ δεν έφυγες, οπότε πρόβλημά σου», είναι η πεμπτουσία της κρατικής διαχείρισης των φυσικών και όχι μόνο καταστροφών.

Αναρωτιόμαστε όμως: Αφού η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ' όλα, γιατί το κράτος, η κυβέρνηση την εκθέτει σε τόσο μεγάλο κίνδυνο, με το να κρατάει υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία μέσα στην πανδημία, να στοιβάζει αρρώστους σε ράντζα ή να τους πετάει εκτός του συστήματος Υγείας της μιας νόσου, να μη φτιάχνει τις αναγκαίες ΜΕΘ για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, να μην επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα; 

Δεν έχει την ίδια αξία η ζωή ενός ασθενούς με Covid, που η υγεία του επιδεινώνεται και τελικά μπορεί και να πεθάνει επειδή δεν υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ; `Η ενός ασθενούς με άλλο σοβαρό νόσημα, που η υγεία του χειροτερεύει, ακόμα και με μοιραία κατάληξη, επειδή κλείνουν κλινικές λόγω Covid και σε λίγο θα κλείσουν και νοσοκομεία, με το σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ»; Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση τις δακρύβρεκτες ιστορίες. 

Οπως και όλα τα υπόλοιπα σ' αυτό το σάπιο σύστημα, έτσι και η ανθρώπινη ζωή μπαίνει στο ζύγι του κόστους - οφέλους για το κεφάλαιο. Κι εκεί που «συμφέρει» να σωθεί, γίνεται «επιχειρησιακό δόγμα» και «επιτυχία του κρατικού μηχανισμού». Αλλά εκεί που δεν συμφέρει, επειδή κοστίζει, βαφτίζεται «αναπόδραστο γεγονός» και «παράπλευρη απώλεια»...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: