Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ..ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 Με ταχύτατους ρυθμούς αναζωπυρώνεται για τέταρτη φορά στη χώρα μας η πανδημία, με τους επιδημιολογικούς δείκτες να επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα και την κυβέρνηση να κλιμακώνει τις υποδείξεις περί «ατομικής ευθύνης» ως το φάρμακο «διά πάσαν νόσον».

 


Ηδη οι επιστήμονες εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τον «πιο δύσκολο χειμώνα», οι εξουθενωμένοι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας δίνουν παράλληλες μάχες με την πανδημία, τη λοιπή νοσηρότητα και θνητότητα που εκτοξεύονται, την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων και η κυβέρνηση ...«κουράστηκε να ακούει για προσλήψεις», όπως προκλητικά δήλωσε τις προάλλες ο πρωθυπουργός, απαντώντας στα δίκαια αιτήματα υγειονομικών στην Κρήτη.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ο αναγκαίος εμβολιασμός δεν μπορεί από μόνος του να αντιμετωπίσει την πανδημία, πολύ περισσότερο που η μετάλλαξη «Δέλτα» μεταδίδεται και από τους εμβολιασμένους, ακόμα και αν οι ίδιοι δεν ασθενούν.

Προκύπτει έτσι για μια ακόμη φορά επιτακτικά η ανάγκη να παρθούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, με άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού, μέτρα σε χώρους δουλειάς και άλλους κρίσιμους κρίκους μετάδοσης του ιού, και βέβαια στα σχολεία, που, όπως όλα δείχνουν, ανοίγουν με όρους χειρότερους και από πέρυσι, με δεδομένη την αυξημένη μεταδοτικότητα ανάμεσα στους μαθητές.

Αύξηση σε εισαγωγές και θανάτους

Χτες ακόμη 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.138 θάνατοι, οι 8.257 από αυτούς μέσα στο 2021. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 226, με διάμεση ηλικία τα 65 έτη. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.854 ασθενείς, αλλά η κυβέρνηση, 18 μήνες μετά, δεν έχει εξασφαλίσει την αποκατάστασή τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Μόνο χτες, οι εισαγωγές νέων ασθενών με Covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία της επικράτειας αυξήθηκαν κατά 16,59%, φτάνοντας τις 246, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταήμερου είναι 212 ασθενείς.

Με μικρότερο αριθμό τεστ σε σχέση με την Τρίτη, χτες καταγράφηκαν 3.475 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 949 εντοπίστηκαν στην Αττική, 284 στη Θεσσαλονίκη, 240 στο Ηράκλειο, 127 στην Αχαΐα, 138 στα Χανιά, 99 στη Ρόδο, 22 είναι εισαγόμενα, 240 υπό διερεύνηση. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 524.871.

Σημειώνεται πως 160.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν από το άνοιγμα του Τουρισμού τον Μάη, με ελάχιστο αριθμό διεξαγωγής τεστ, επιβεβαιώνοντας ότι τα πρωτόκολλα είναι διάτρητα, κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες της κερδοφορίας των τουριστικών ομίλων.

Τη βδομάδα 2 - 8 Αυγούστου οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.376, από 275 την ίδια περίοδο τον προηγούμενο μήνα, που δείχνει και την εκθετική ανάπτυξη της νόσου.

Την ίδια βδομάδα, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,47%. Ωστόσο στους τουριστικούς προορισμούς διπλασιάζεται ή και τριπλασιάζεται: Στη Νάξο 5,32%, στην Πάρο 4,64%, στη Ρόδο 3,57%, στα Χανιά 3,51%, στη Μύκονο 3,25%, ενώ και στους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς αγγίζει ή ξεπερνά το 2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: