Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 Τον «τιμοκατάλογο» με τις αμοιβές που θα καταβάλει ο ΕΦΚΑ στους πιστοποιημένους ιδιώτες δικηγόρους, λογιστές και οικονομολόγους οι οποίοι θα εμπλακούν στη διαδικασία έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων περιλαμβάνει η σχετική Υπουργική Απόφαση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας. 

 


 

Η αμοιβή των ιδιωτών, που φορτώνεται βέβαια σε όλους τους ασφαλισμένους, ξεκινά από 30 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει και τα 200 το «κεφάλι»! Μάλιστα, η ΚΥΑ δεν αποκλείει τη δυνατότητα ο ιδιώτης επαγγελματίας που θα αναλάβει τη διεκπεραίωση της αίτησης συνταξιοδότησης να ζητήσει επιπλέον αμοιβή από τον υποψήφιο συνταξιούχο. 

 Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση όχι μόνο επιβαρύνει τους υποψήφιους συνταξιούχους με πρόσθετα έξοδα για μια υπηρεσία που αυτονόητα θα έπρεπε να την παρέχει το ίδιο το κράτος, αλλά με πρόσχημα τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων, για τις οποίες ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις, ανοίγει διάπλατα την πόρτα στους ιδιώτες για να εδραιώσουν τις θέσεις τους και στον τομέα απόδοσης των συντάξεων. 

Ταυτόχρονα, «βάζει κάτω από το χαλί» όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΦΚΑ: Ελλειψη προσωπικού, στελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών, υλικοτεχνική αναβάθμιση. 

Ανοίγει έτσι ένα ακόμα πεδίο επιχειρηματικής δράσης, πάνω σε ένα πρόβλημα που το ίδιο το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του έχουν δημιουργήσει και αναπαράγουν χρόνια τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: