Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ

 Γκέμπελς: Όσο πιο χοντρό είναι το ψέμα τόσο πιο πιστευτό γίνεται..

 


 Οι απεργοί εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εμποδίζουν τους μαθητές να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, έλεγε η κυβέρνηση την περασμένη Τετάρτη, στέλνοντας την απεργία τους στα δικαστήρια. 

Οπως αποδείχθηκε, όμως, τα σωματεία σ' αυτούς τους δύο κλάδους είχαν ήδη προνοήσει να πάρουν όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών, αφαιρώντας το έδαφος της προβοκάτσιας από την κυβέρνηση. Μετά ακούσαμε ότι στο λιμάνι οι επιβάτες αγανακτούν και διαμαρτύρονται επειδή η απεργία των ναυτεργατών τούς στερεί τις ολιγοήμερες διακοπές μετά την καραντίνα. 

Αυτό που είδαμε όμως, και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση, ήταν επιβάτες να ξεσηκώνονται ενάντια στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, που ενώ γνώριζαν ότι η απεργία θα γίνει κανονικά, παρά τις κατάπτυστες δικαστικές απαγορεύσεις, καλούσαν τον κόσμο να πάει στο λιμάνι, προφανώς σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, για να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πίεσης στους απεργούς.

 Το σκηνικό συμπληρώνει η επίθεση του υπουργού Ανάπτυξης στους εργαζόμενους της ΕΑΒ, ανήμερα της απεργίας, ότι έχουν χτίσει την είσοδο της επιχείρησης και εμποδίζουν την προσέλευση σε 12 (!) εργολαβικούς εργαζόμενους, καταθέτοντας μάλιστα και ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος τους. 

Κι εδώ όμως αποδείχθηκε ότι καμία πύλη δεν χτίστηκε και κανένας εργαζόμενος δεν παρεμποδίστηκε. Ηταν μάλιστα τόσο εκκωφαντικά τα ψέματα της κυβέρνησης που ούτε το δικαστήριο δεν μπόρεσε να τα κάνει αποδεκτά, απορρίπτοντας την έκδοση προσωρινής διαταγής σε βάρος των εργαζομένων. 

Τρία στα τρία λοιπόν για την κυβέρνηση. Στην προσπάθεια να συκοφαντήσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων, έσπασε τα μούτρα της. Και αυτό θα συνεχίσει να παθαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: