Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ

 Προς τα Μέσα Μαζικών Εγκλημάτων: Δυο φορές δεν σκοτώνεται κανείς..

 

Αδύναμοι οι ισχυρισμοί του 33χρονου. Τον «καίει» η κάρτα SIM από την κάμερα της μεζονέτας. ● Αγωνία για την επιμέλεια του παιδιού. ● Δεύτερη «δολοφονία» της μητέρας από τα ΜΜΕ που αναπαράγουν προσωπικά δεδομένα και υιοθετούν μέρος της επιχειρηματολογίας του δράστη. 

 


Αποφασίζει σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη για την προφυλάκιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν με πρόθεση και όντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ενός κατηγορούμενου που επί τριάντα επτά ημέρες προσπαθούσε να ξεγελάσει τις αστυνομικές αρχές και την κοινή γνώμη χρησιμοποιώντας την ενός έτους κόρη τους, Λυδία. 

Ενα μωρό που δεν δίστασε να αφήσει δίπλα στη νεκρή 20χρονη μητέρα του προκειμένου να πείσει τους αστυνομικούς για το δήθεν σενάριο της ληστείας και το οποίο κρατούσε σφιχτά τη μέρα της κηδείας, επιχειρώντας να συγκινήσει την κοινωνία με το «δράμα» του στοργικού πατέρα. 

Το ίδιο αναμένεται να κάνει και ενώπιον του ανακριτή, καθώς η υπερασπιστική του γραμμή θα κινηθεί στη σχέση της μητέρας με το παιδί, σε ακόμη μία προσπάθεια να ενοχοποιήσει το θύμα και να δικαιολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημά του, ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν προμελετημένο. Το παιδί θα επικαλεστεί και για να εξηγήσει γιατί δεν παραδέχτηκε από την αρχή τη δολοφονία, καθώς, όπως λέει από τη ΓΑΔΑ, «σκεφτόταν το μέλλον της κόρης του». Ομως οι ισχυρισμοί του έχουν ήδη καταρριφθεί από δύο πολύ σημαντικά στοιχεία: 

α) Η κάρτα SIM από την κάμερα της μεζονέτας του ζευγαριού αφαιρέθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στη 1.30 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου και, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε στις 4.11. Ενέργεια που, σύμφωνα με έγκυρους νομικούς, αδυνατεί να στηρίξει την εκδοχή ότι τη σκότωσε εν βρασμώ ψυχής. β) 

Οι ιατροδικαστές έχουν αποφανθεί ότι το θύμα κοιμόταν πριν μπει στη «διαδικασία μηχανισμού του θανάτου», μια διαδικασία που διήρκεσε έξι ολόκληρα λεπτά. Το ίδιο έχει καταθέσει ο γυναικοκτόνος στη δεύτερη προανακριτική απολογία του, την οποία έδωσε στη ΓΑΔΑ λίγες ώρες μετά την ομολογία του: «Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. (...) 

Οπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι». 

Tο σπίτι στα Γλυκά νερά 

Αυτό το σημείο της απολογίας του ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να το ανασκευάσει ή, όπως λέει ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, «να το εμπλουτίσει με νέα στοιχεία», καθώς «η Καρολάιν δεν κοιμόταν, υπάρχουν στοιχεία που θα προσθέσουμε σε επίπεδο ανακριτικής αρχής που θα εμπλουτίσουν τα δεδομένα». 

 Οσο για τον ισχυρισμό ότι σκόπευε να ομολογήσει τη δολοφονία, αποδεικνύεται ότι είναι ανυπόστατος από το ότι ο ψυχρός δολοφόνος αναγκάστηκε να το κάνει μόνο όταν αντιλήφθηκε ότι τα αδιάσειστα στοιχεία θα τον οδηγούσαν ούτως ή άλλως ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αλλωστε μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πιο πολύ ενδιαφερόταν για το προφίλ του, ήταν λαλίστατος με τους δημοσιογράφους και ανέβαζε στο instagram φωτογραφίες του γάμου του γράφοντας «Για πάντα μαζί». 

Ψυχρός και ήρεμος, όπως παρουσιάστηκε την πρώτη φορά που οδηγήθηκε στην Ευελπίδων, ήταν και τις μέρες που ακολούθησαν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Ζήτησε από τους αστυνομικούς μια τηλεκάρτα για να μιλάει με τους οικείους του και από τον αδελφό του το βιβλίο του γεωφυσικού Ντέιβιντ Μπερκοβίτσι «Η προέλευση των πάντων». 

 Επιμέλεια 

Αυτό που ενδιαφέρει τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο είναι η επιμέλεια της κόρης του να ανατεθεί και στις δύο οικογένειες με τη μορφή της συνεπιμέλειας προκειμένου, όταν αποφυλακιστεί, να αναλάβει ο ίδιος την επιμέλεια του παιδιού. 

Ο δικηγόρος του, Βασίλης Σπύρου, είπε στην «Εφ.Συν.»: 

«Προτιμάμε τον όρο "συνεννόηση" και είμαστε σε επαφές με την οικογένεια του θύματος. Η βούληση του εντολέα μου είναι να είναι και στις δύο οικογένειες το παιδί». Την απόφαση καλείται να πάρει η Εισαγγελία Ανηλίκων αφού οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και καταλήξουν με αιτιολογημένο πόρισμα ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό, το οποίο για την ώρα διαμένει στην πατρική κατοικία του δράστη. 

Ξέπλυμα 

Για τη «νιόπαντρη μωρομάνα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της» έκαναν λόγο πολλά ΜΜΕ μέσα στο περασμένο τριήμερο, με αρκετούς «ειδικούς» να αναδεικνύουν τα «κενά» της υπόθεσης και άλλους να μιλούν για «προπέτασμα καπνού», «ηθικούς αυτουργούς» και «τρίτα πρόσωπα». 

Ορισμένα ΜΜΕ, με την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική αναπαραγωγή μέρους του ημερολογίου της δολοφονημένης Καρολάιν, εμφανίζονταν να ενστερνίζονται την υπερασπιστική γραμμή που επιχειρεί να χτίσει ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ότι δηλαδή η δολοφονημένη ήταν -υποτίθεται- «ασταθής» και τον ταλάνιζε, ενώ άλλα μέσα, δημοσιεύοντας τμήματα από τη δικογραφία, αναδείκνυαν την κτητικότητα και την επιρροή που ασκούσε ο δράστης στο θύμα. 

Ο «καβγάς» και ο στενός κλοιός 

Ο υποτιθέμενος καβγάς που είχε το ζευγάρι στο σαλόνι, σύμφωνα με τις καταθέσεις βέβαια μόνο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, παρουσιάζεται ως δεδομένος, με την ίδια να φέρεται να αποχωρεί από αυτόν λέγοντας: «Δεν πάτε να ψοφήσετε και οι δυο». Εν τούτοις, από τη δικογραφία προκύπτει ότι η 20χρονη αφού ανέβηκε στη σοφίτα, μέσω εφαρμογής που είχε στο κινητό της και συνδεόταν με την κάμερα στο σαλόνι, τράβηξε μια φωτογραφία που δείχνει τον σύζυγό της στον καναπέ να κρατά την κόρη τους στα χέρια του. Μια ιδιαίτερα τρυφερή στιγμή που μόνο η ίδια θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί την τράβηξε, ειδικά εάν είχε προηγηθεί ο εντονότατος καβγάς που υποτίθεται ότι προηγήθηκε. 

Εικόνες μέσα από το σπίτι στα Γλυκά Νερά 

Η στενή παρακολούθηση και επιτήρηση της 20χρονης από τον Αναγνωστόπουλο προκύπτει από τη δικογραφία και από τις καταθέσεις που έδωσαν η μοναδική φίλη της νεαρής μάνας που συναντήθηκε μαζί της την προηγούμενη ημέρα πριν από τη δολοφονία και η «ψυχολόγος» που την παρακολουθούσε. 

Στο ραντεβού που έδωσαν οι δυο φίλες στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, η Καρολάιν πηγαίνει με ταξί και έχει μαζί της το παιδί. 

«Ηταν σε περίεργη ψυχολογική κατάσταση αλλά, όπως την άκουσα, κατάλαβα ότι ήταν απλά μπουχτισμένη και ήθελε να βγούμε για να ξεσκάσει», αναφέρει για την προηγηθείσα μεταξύ τους συνομιλία η φίλη, ενώ για τη σχέση του ζευγαριού λέει: «Είχαν ένα παράξενο δέσιμο. Να φανταστείτε, είχαν εφαρμογή στα κινητά τους για να βλέπει ο ένας πού είναι ο άλλος ανά πάσα στιγμή». Στο ραντεβού οι δύο φίλες δεν πρόλαβαν να συνομιλήσουν πολύ, αφού «μετά από λίγη ώρα ήρθε εκεί που καθόμασταν και ο Μπάμπης». 

Στην κατάθεσή της «εκθέτει» τον 33χρονο καθ' ομολογίαν δράστη και η «ψυχολόγος» της νεαρής γυναίκας, αφού, κατά την εξέτασή της από τους αστυνομικούς, λέει: «Μετά το περιστατικό έστειλα κι ένα μήνυμα συλλυπητήριο στον Μπάμπη. Το τηλέφωνό μου είναι… Το τηλέφωνο του Μπάμπη είναι το… Της Καρολάιν δεν το έχω». Δεν είχε, δηλαδή, το τηλέφωνο της ασθενούς για τη υποβοήθηση της οποίας φέρεται να είχε προσληφθεί, αλλά του συζύγου της. 

Πηγή ΅ΕΦΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: