Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

OI AKTΙΒΙΣΜΟΙ ΤΗΣ..ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ !!

 Εξαγωγή εν ονόματι του ..Φλόϊντ δημοκρατικών ...ευαισθησιών  από την διπλωματική κόμπρα των Αμερικανών στην Αθήνα..

 


Με ένα καυστικό σχόλιο - το οποίο και αναδημοσιεύουμε - «υποδέχτηκε» ο «Οδηγητής», στη νέα του ιστοσελίδα, την κίνηση της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα να αναρτήσει χτες - μέρα της «επετείου» της δολοφονίας του Τζ. Φλόιντ - πανό με το σύνθημα «Black Lives Matter» («Οι ζωές των μαύρων μετράνε»):

«Ενα μαύρο πανό, με την επιγραφή "Black Lives Matter" ανήρτησε η αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να "τιμήσει" τον Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο από τις αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ.

Μάλιστα, η καπηλεία που επιχειρεί η αμερικάνικη κυβέρνηση στη δίκαιη αγανάκτηση που προκάλεσε σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο η αποτρόπαιη δολοφονία δεν περιορίζεται σε τέτοιες κινήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι όλο το προηγούμενο διάστημα προωθήθηκαν νομοθετήματα (σε ένα από τα οποία έδωσαν και το όνομα του Φλόιντ) που προβάλλουν ότι η ρατσιστική βία θα αντιμετωπιστεί με την "καλύτερη εκπαίδευση" των σωμάτων καταστολής.

Ομως τα αίτια του προβλήματος είναι βαθύτερα. Η ένταση της καταστολής και της κρατικής βίας πάει πάντα χέρι - χέρι με την επίθεση στα δικαιώματα των λαών. Γι' αυτό και - παρά τα μεγάλα λόγια - από τις 20 Ιανουαρίου που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Μπάιντεν μέχρι τις 23 Μαΐου είχαν σκοτωθεί από την αστυνομία 359 άνθρωποι στις ΗΠΑ. Ανάμεσά τους 75 μαύροι, των οποίων - από ό,τι φαίνεται - οι ζωές δεν "μετρούσαν" τόσο. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν υπάρξει μόνο 5 μέρες όσο καιρό ο Μπάιντεν είναι Πρόεδρος, που η αστυνομία δεν έχει σκοτώσει άνθρωπο στις ΗΠΑ (στοιχεία από το mappingpoliceviolence.org).

Το ίδιο διάστημα ο... πολύ καλά εκπαιδευμένος στρατός των ΗΠΑ πρόλαβε να βομβαρδίσει τη Συρία προκαλώντας τον θάνατο αμάχων, ενώ, πριν από λίγες μόνο μέρες, η "προοδευτική" κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση όπλων αξίας 735 εκατομμυρίων προς το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ για να συνεχίσει να αιματοκυλεί την Παλαιστίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: