Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟΝ ΛΟΥΖΟΥΝ ΣΤΑ ...ΣΚ....

 

Τα καρτέλ του τουρισμού αποφασίζουν ο πρωθυπουργός εκτελεί.. Τη μία έτσι την άλλη γιουβέτσι!!  Τσουνάμι ακυρώσεων, στα… 5 ευρώ η τιμή των εισιτηρίων της Ryanair

 


Διπλή γλώσσα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σε εσωτερικό και εξωτερικό. Από τη μια, ο πρωθυπουργός βγήκε τη Δευτέρα να κουνήσει και πάλι το δάχτυλο στους κατοίκους της χώρας, κατηγορώντας τους ουσιαστικά για «επανάπαυση», προειδοποιώντας ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία και παραδεχόμενος πως «δεν έχει χτιστεί ακόμα το τείχος ανοσίας όπως θα θέλαμε». 

Μόλις τέσσερις μέρες πριν τη νέα προειδοποίηση, ο ίδιος δήλωνε τα ακριβώς αντίθετα: «Με το καλό η πανδημία τελειώνει πια και πρέπει με ταχύτητα να προετοιμάσουμε την επόμενη μέρα»»! Στο εξωτερικό τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν σε όλους τους τόνους ότι η χώρα είναι… ασφαλής, τα νησιά (σχεδόν) εμβολιασμένα και καλούν τους τουρίστες να έρθουν να ξεφαντώσουν, χωρίς καν να απαιτεί από αυτούς να είναι πλήρως εμβολιασμένοι!

Όλα αυτά στη σκιά των προειδοποιήσεων των λοιμωξιολόγων για τα μεταλλαγμένα στελέχη, τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρε Κι ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.641 θάνατοι, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ παραμένουν περισσότεροι από 600, οι εισαγωγές παραμένουν εξαιρετικά υψηλές και το ιικό φορτίο των λυμάτων σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζει αυξητικές τάσεις

Η κυβέρνηση ακυρώνει εμβολιασμούς με τα εμβόλια της Johnson για να πάνε στα νησιά, σύμφωνα με τους σχεδιασμούςτων tour operators

Νέα ψυχρολουσία για το τουριστικό πείραμα Μητσοτάκη-Θεοχάρη αποτελεί η είδηση ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου δεν πρόκειται να «πρασινίσουν» για τη Βρετανία οι «πορτοκαλί προορισμοί». Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τους συμπατριώτες του να αποφύγουν διακοπές στις πορτοκαλί χώρες της ταξιδιωτικής λίστας (όπως και η Ελλάδα), καθώς θα υποχρεούνται σε δεκαήμερα καραντίνα!


Η εξέλιξη φανερώνει την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους αερο-πορικών εταιρειών και στελεχών της τουριστικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου που είχε πρόσφατα στο Λονδίνο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Ο υπουργός έφτασε στο σημείο να ζητήσει μια «περιφερειακή προσέγγιση» και ναενταχθούν στην πράσινη λίστα τουλάχιστον τα ελληνικά νησιά.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επιχείρηση «Γαλάζια
Ελευθερία» που προβλέπει τον fast track εμβολιασμό όλων των μόνιμων κατοίκων των νησιών –αλλά όχι των εργαζόμενων σε τουριστικές επιχειρήσεις– ως το τέλος Ιουνίου με το εμβόλιο μιας δόσης της Johnson&Johnson (J&J). ωστόσο, οι καθυστερήσεις στην παράδοση του συγκεκριμένου εμβολίου οδήγησαν σε εκτροχιασμό τους σχεδιασμούς, με την κυβέρνηση να ακυρώνει τον εμβολιασμό με J&J σε άλλα μέρη –όπως το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι– προκειμένου να μεταφερθούν όλες οι παρτίδες στα νησιά!

Η εξέλιξη αυτή είναι ενδεικτική του απίστευτου καιροσκοπισμού της κυβέρνησης, που «προτεραιοποιεί» τον εμβολιασμό ανάλογα με τις οδηγίες των tour operators. μπροστά στο τσουνάμι ακυρώσεων κρατήσεων, η βρετανική low cost εταιρεία Ryanair, σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία, αποφάσισε να εκδώσει εισιτήρια αξίας μόλις 5 λιρών για «επικίνδυνους» προορισμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης για πτήσεις από 1η έως 30 Ιουνίου!


Η επιθετική αυτή κίνηση χαρακτηρίστηκε «ανεύθυνη» από τον βρετανό υπουργό Υγείας. Η κυβέρνηση επιμένει στην περσινή συνταγή καταστροφής, ελπίζοντας ότι φέτος τα πράγματα θα είναι αλλιώς, λόγω εμβολιασμού. Έχει έτοιμη την καραμέλα πως σε πιθανή αναζωπύρωση της πανδημίας θα φταίνε για άλλη μια φορά οι «ανέμελοι» πολίτες και όχι η κυβέρνηση και το τουριστικό καρτέλ.

Δημήτρης Τζιαντζής..

Δεν υπάρχουν σχόλια: