Τρίτη 25 Μαΐου 2021

ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ

 Μύρισαν εκλογές. Κυβερνητικές πομφόλυγες περί προσλήψεων.. Οι χατζηαβάτηδες επί τω έργω.. Γιατί τα θηριώδη ψεύδη εκστομίζονται κατά τον πόλεμο, μετά το κυνήγι και πριν από τις εκλογές..

 


 «Οργασμό» προσλήψεων αναγγέλλει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, για να στηρίξει το «αφήγημα» ότι η κρίση τελείωσε και ότι παράλληλα κλείνει οριστικά ο «μνημονιακός κύκλος».. Για τις προσλήψεις που προαναγγέλλονται, όμως, δεν χωράει καμία σοβαρή κριτική. 

Διαβάζουμε για παράδειγμα ότι θα προσληφθούν 4.000 νοσηλευτές στο ΕΣΥ, εξαγγελία που «σέρνεται» εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και ενώ τα επίσημα κενά ξεπερνούν τις 30.000! Μέχρι να ολοκληρωθεί (αν και όταν...) ο κύκλος αυτός των προσλήψεων, είναι βέβαιο ότι δεν θα καλύπτουν ούτε τους αποχωρήσαντες του αμέσως επόμενου διαστήματος. 

Καμία σχέση επομένως δεν έχουν τα πυροτεχνήματα της κυβέρνησης με το δίκαιο αίτημα των υγειονομικών και των σωματείων τους για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ως αναγκαίο μέτρο για την ουσιαστική ενίσχυση του συστήματος.

 Η κυβέρνηση αναγγέλλει επίσης την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών την επόμενη διετία, από τους αναπληρωτές που τρέχουν κάθε χρόνο εδώ κι εκεί για να καλύψουν κενά, μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Και το παρουσιάζει αυτό ως επίτευγμα (!) ενώ οι προσλήψεις είναι σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών, που πολλαπλασιάζονται εξαιτίας των κενών που δημιούργησε η πανδημία.

 Στους ΟΤΑ αναγγέλλονται 2.044 προσλήψεις, αλλά με τα γνωστά 8μηνα, που σημαίνει διάλειμμα από την ανεργία. Υπάρχουν ωστόσο και δύο τομείς που η κυβέρνηση ενισχύει ουσιαστικά με προσωπικό: Τα Σώματα Ασφαλείας, κυρίως για τη «φύλαξη» των πανεπιστημίων, και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, δίνοντας σαφές στίγμα για τις προθέσεις και τις προτεραιότητες του κρατικού μηχανισμού απέναντι στον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: