Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ--ΒΟΛΟΣ

 Μας φλομώνουν στον καρκίνο για τα κέρδη τους !!!

 


 «Η καύση σκουπιδιών από τις τσιμεντοβιομηχανίες (και όχι μόνο) είναι μια χρυσοφόρα δεξαμενή άντλησης κερδών για το μεγάλο κεφάλαιο, στο πλαίσιο της λεγόμενης "κυκλικής οικονομίας" της ΕΕ. Με την παραγωγή Ενέργειας μέσω της καύσης σκουπιδιών, στόχος είναι να μειώσουν το ενεργειακό κόστος και να εξασφαλίσουν φτηνές πρώτες ύλες.

Ταυτόχρονα με τις Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα, την ανάθεση σε επιχειρηματικούς ομίλους της διαχείρισης των απορριμμάτων, εξασφαλίζονται νέα πεδία κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, θυσιάζεται η υγεία του λαού και φυσικά το περιβάλλον, αφού είναι γνωστό ότι η καύση αυτή οδηγεί σε εκπομπές εξαιρετικά επικίνδυνων αέριων ρύπων, που ευθύνονται για καρκινογενέσεις και άλλες σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό».

Μιλώντας οι ειδικοί για τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, επισημαίνουν πως «το έγκλημα που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιγαντώνεται σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ. Πρόσφατα είχαμε μια νέα τροποποιητική Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων, με την οποία διευρύνεται ο κατάλογος αξιοποίησης αποβλήτων, δίνεται η δυνατότητα στη βιομηχανία να μεταφέρει απόβλητα με περισσότερα πλοία, έως και 25.000 τόνους κάθε μήνα, στο λιμάνι της.

Προβλέπεται η παραλαβή δευτερογενών στερεών καυσίμων (σκουπίδια) υπό μορφή χύδην με φορτηγά (20 τόνους ανά δρομολόγιο) και επιπλέον 3.750 τον. εβδομαδιαίως (!) με containers. Επίσης εισάγονται και νέοι κωδικοί αποβλήτων, ενώ προβλέπεται και η εφαρμογή ενός νέου συστήματος "chlorine by pass" για την απομάκρυνση του χλωρίου. Σύστημα το οποίο η ΑΓΕΤ θα χρησιμοποιήσει, όχι για τη μείωση των καρκινογόνων διοξινών, αλλά για να έχει τη δυνατότητα να καίει περισσότερα σκουπίδια.

Την ίδια στιγμή ξεφυτρώνουν νέες Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων. Εκτός από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του δήμου Βόλου, θα λειτουργήσουν ακόμη δύο από επιχειρηματικούς ομίλους, που θα επεξεργάζονται υπολείμματα της ανακύκλωσης, κακής ποιότητας κομπόστ, λάστιχα και πλαστικά μέρη αυτοκινήτων, για την παραγωγή RDF/SRF, μετατρέποντας τη Μαγνησία σε σκουπιδότοπο».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: