Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

 Είναι αυτή που πείθει τους ανθρώπους να πληρώσουν για όσα το σύστημα τους έχει κλέψει !Πως ; Απλό Ένα άδειο κεφάλι κουνιέται πιο εύκολα..

 

 Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ «υπερέβαλαν στις εκτιμήσεις τους» για τον ρυθμό μετάδοσης του κορονοϊού σε εξωτερικούς χώρους, όταν τον περασμένο Απρίλη ανακοίνωναν ότι περίπου το 10% της διασποράς προέρχεται από εξωτερικούς χώρους. 

 


Τα CDC επικαλούνταν διεθνείς μελέτες, στις οποίες όμως η κατηγορία «εξωτερικοί χώροι» περιελάμβανε και υπαίθριους χώρους εργασίας, όπως μεγάλα εργοτάξια, όπου η μετάδοση του ιού ευνοείται εξαιτίας άλλων παραγόντων, κυρίως λόγω έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων. 

Τα νεότερα στοιχεία πιστοποιούν ότι το ποσοστό μετάδοσης σε εξωτερικούς χώρους δεν ξεπερνάει το 1%, ενώ ενδέχεται να είναι και πολύ μικρότερο, έως και 0,1%, σύμφωνα με έρευνες που έγιναν σε χώρες όπως η Ιρλανδία! Ακόμα και ο Αμερικανός επιδημιολόγος Φάουτσι δήλωσε πως αποτελεί «κοινή λογική» ότι η μετάδοση του κορονοϊού σε εξωτερικούς χώρους είναι «ελάχιστη», πόσο μάλλον όταν λαμβάνονται μέτρα προστασίας, όπως μάσκες και τήρηση των αποστάσεων.

 Τα ευρήματα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία και για τη χώρα μας: Από τη μια, αναδεικνύουν τις αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση της πανδημίας, με την επιβολή και την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, με σταθερό κριτήριο τις «ανάγκες» της οικονομίας. 

Από την άλλη, αποκαλύπτουν τις πραγματικές σκοπιμότητες πίσω από την απαγόρευση των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων, που δεν στόχευαν στον έλεγχο της διασποράς αλλά στο «πάγωμα» των λαϊκών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων, αξιοποιώντας την πανδημία ως «ευκαιρία» για να μπει το κίνημα στο γύψο. Δεν τα κατάφεραν, όμως, χάρη στην οργανωμένη απειθαρχία του λαού. Κι αυτό έχει μεγάλη σημασία για τη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: