Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Ο ΟΧΛΟΣ

 

Άραξα χθες με φίλους.. Το είχα ανάγκη.. Μια ζώσα επικοινωνιακή ανάσα ήταν με ανυπότακτες ψυχές. Ο χρόνος κυλούσε ευχάριστα και κυρίως δημιουργικά. Ώσπου κάποια στιγμή ένας από τη συντροφιά είχε την ατυχή έμπνευση να πατήσει το ΟΝ στο τηλεοπτικό κουτί διάχυσης προπαγανδιστικής πρέζας... Αυτό ήταν.. Πέσαμε πάνω στον «αδύναμο κρίκο» και στην εξής ερώτηση: 

 


 

«Ποιο νησί του ελληνικού αρχιπελάγους έγινε το 1996 εστία κρίσης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας;».. Κερώσαμε στην απάντηση .. Η Εύβοια είπε με την ακαταμάχητη βεβαιότητα του μαλάκα ένας εικοσιπεντάχρονος.. 

Όχι, όχι, παρενέβη μια κυρία που έμοιαζε να είχε εισέλθει σε λάθος παραγωγή. Γιατί οι συνταγές μαγειρικής προβάλλονταν στο παραπλεύρως κανάλι!! « Η Σκόπελος» αναφώνησε με τον ενθουσιασμό του ατόμου που είχε τιμηθεί με νόμπελ γνώσεων.. 

Το ότι δεν ακούστηκε η Μαδαγασκάρη, είναι γιατί βρίσκεται όχι μόνον πέραν των γεωγραφικών συνόρων της χώρας καταγωγής τους, αλλά και της βλακείας τους. 

Ωστόσο δεν γέλασε ουδείς εξ ημών. Κατηφείς ανταλλάξαμε ομιλούσες ματιές. Γιατί αυτοί και χιλιάδες άλλοι θα κληθούν στο εγγύς μέλλον να επιλέξουν τους πολιτικούς μέντορές τους. Την ηγεσία τους που θα κληθεί να τους χαράξει δρόμους ασφαλείς προς το αύριο, επαληθεύοντας τον Τέρι Πάτσετ, που είπε πως το IQ του όχλου ισούται μ’ εκείνου του πλέον ηλίθιου μεταξύ τους, διαιρεμένου δια του πλήθους του!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: