Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ

 Εμείς δεν θα κάνουμε Ανάσταση στη Σταύρωση μας έχουν κρατήσει !!

 

 Δεν στο έχουν πει ακόμη αγαπητέ; Η ανάσταση (του λαού) εκκρεμεί εδώ και χρόνια.. Κάτσε λοιπόν σειρά..

 


Τα παράπονα των εργαζομένων στην Τροχαία, που έχουν επιστρατευτεί στα διόδια για τους ελέγχους και την Κυριακή του Πάσχα, ακούσαμε στον σταθμό διοδίων της Νεστάνης, στην εθνική οδό Κορίνθου-Καλαμάτας. Διόδια Νεστάνης. Εθνική οδό Κορίνθου-Καλαμάτας. το μεσημέρι.

 Μια κλούβα περνάει από δίπλα μου με φόρα. Είμαι το τρίτο επιβατικό αυτοκίνητο που διέρχεται αυτή την ώρα από τον σταθμό. Επικρατεί ηρεμία. Από το πρωί ο αυστηρός αξιωματικός της Τροχαίας, που κάνει τους ελέγχους, λιώνοντας κάτω από τον ήλιο (όπου η θερμοκρασία αγγίζει τους 29 βαθμούς), έχει «ξεσκαρτάρει», κάνοντας με πρωτοφανή ζήλο μίνι συνεντεύξεις, 30 αυτοκίνητα και δεν έχει κόψει ούτε ένα πρόστιμο. 

 «Είχαν όλοι έγγραφα που επικαλούνται λόγους υγείας, κηδείες και μνημόσυνα» μου εξηγεί. «Κάποιοι βεβαίως έχουν το θράσος», προσθέτει, «να μας λένε ότι πάνε για κλάδεμα και να έχουν ένα νύχι μανικιούρ ως εκεί πέρα! 

Αδιανόητα πράγματα. Έχουμε ακούσει και ότι "ναι μεν δεν έχουμε κανένα χαρτί, αλλά δεν τρέχουμε, πάμε μόνο με 80". Ο κόσμος είναι τρελαμένος» αναφωνεί. 

Διόδια Ελευσίνας Μεγάλη Πέμπτη Ελλάδα Πάσχα… των μπλόκων και των κρατήσεων στο μιλητό: 

"Αν τους γράφαμε, δεν θα τελειώναμε ούτε το βράδυ" «Δεν είχαν κανένα έγγραφο και επιμέναν να περάσουν» Υπάρχει περίπτωση να πλαστογραφηθεί έγγραφο για κηδεία; Έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή του; 

«Όλα γίνονται. Τι να κάνουμε; Να το ελέγξουμε κι αυτό; Εχτές γυρίσαμε πάντως πίσω τέσσερα οχήματα, σε ελέγχους από τις 14:00 το μεσημέρι ως τις 22:00 το βράδυ. Δεν είχαν κανένα έγγραφο και επιμέναν να περάσουν» προσθέτει ο αξιωματικός, δηλώνοντας με σιγουριά πως όσοι επιχειρούν με (πλαστά ή γνήσια) έγγραφα ή δίχως έγγραφα να περάσουν τα μπλόκα στην περιοχή «θέλουν να πάνε στο χωριό τους για να κάνουν Πάσχα». 

Στην Ελευσίνα πρόστιμα δεν κόβουν, γιατί θα προκαλούνταν συμφόρηση, όπως μας εξήγησε χτες, στα διόδια, αξιωματικός της τροχαίας. 

«Εμείς κόβουμε, και είναι 300 ευρώ, αλλά δείχνουμε επιείκεια αν δούμε ότι κάποιος δεν φέρει έγγραφο και μας λέει την αλήθεια. Είμαστε άνθρωποι, ξέρετε» μου λέει αφοπλιστικά ο αξιωματικός, περιγράφοντας συγχρόνως την κατάσταση του Σώματός του, που όχι απλά έχει βγει εκτός προγράμματος επί ένα μήνα, αλλά επιστρατευμένο στα μπλόκα δεν θα κάνει ούτε Πάσχα! «Το ξέρετε ότι δεν θα κάνουμε Πάσχα εμείς; Θα κάνουμε ελέγχους στα διόδια. Δεν αντέχουμε άλλο!» δηλώνει απηυδισμένος.

 «Δεν θα κάνω ούτε Ανάσταση ούτε Κυριακή του Πάσχα» λέει σταματώντας το όχημα που μόλις πλήρωσε διόδια. 

Ιωάννα Κλεφτόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια: