Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

 Ο αγώνας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των στρατευμένων συνεχίζεται εντός και εκτός στρατοπέδων.Κινητοποίηση στο Πεντάγωνο ενάντια σε αύξηση θητείας και πολεμοκαπηλεία

 

Οι μεγάλες "εθνικές ιδέες" της δεξιάς αδέλφια γεννούν νεκροταφεία.. Και το έχει πληρώσει η πατρίδα μας πολύ ακριβά αυτό

 


Μετά και την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας του οριστικού σχεδιασμού για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ολιγομελή αντιπροσωπεία του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων πραγματοποίησε συμβολική παράσταση στο Πεντάγωνο.

Για να διαμαρτυρηθεί για την αύξηση της θητείας και την πολεμοκαπηλεία, τους έξι (6) νεκρούς στον ελληνικό στρατό μέσα σε ελάχιστες μέρες, τον εγκλεισμό των φαντάρων για 120 μέρες, τον άδικο και άνισο τρόπο που δόθηκαν οι εορταστικές άδειες του Πάσχα. Για να απαιτήσει μέτρα και σεβασμό των δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Το υπουργείο Άμυνας για μια ακόμη φορά έδειξε το αυταρχικό του πρόσωπο. Αντί να συναντηθεί κάποιος εκπρόσωπός του με τους αγωνιστές μέλη μας, προκειμένου να του επιδώσουν τα αιτήματα μας, κλείδωσαν το Πεντάγωνο, κατέβασαν τα στρατιωτικά ΜΑΤ και κράτησαν ομήρους τους στρατιώτες, τους μόνιμους και το πολιτικό προσωπικό χωρίς να τους επιτρέπουν να πάνε στο σπίτι τους.

Καταγγέλλουμε δημόσια την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και δηλώνουμε ότι η καμπάνια του Δικτύου «Σπάρτακος» ενάντια στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας, την πολεμοκαπηλεία και ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων πρόκειται να συνεχιστεί με κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό.

Να φτιάξουμε επιτροπές φαντάρων, ναυτών και σμηνιτών σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της πολεμικής αεροπορίας και τα πλοία του πολεμικού ναυτικού. Να βγούμε μαζικά στην αναφορά παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την αυθαιρεσία και το παράλογο του στρατού.

Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! Δεν πολεμάμε και δεν καταστέλλουμε για ελληνική ολιγαρχία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: