Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΛΑΣΠΟΜΑΧΙΕΣ

 Αν θέλετε την εύνοια των μαζών, πρέπει να λέτε τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα.(Αδόλφος Χίτλερ) 

 


Από τον πρωθυπουργό, που ζήλεψε τη δόξα των χαλκείων της CIA και τις «ιστορικές αλήθειες» για τα «σταλινικά μοντάζ», έως δημοσιογράφους , που έφτασε από διαδικτύου να εγκαλούν τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ότι δεν είπε για τις κακοποιήσεις γυναικών στη Σοβιετική Ενωση, και τις χυδαιότητες του Μ. Λαζαρίδη για τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη, ο αντικομμουνισμός του πεζοδρομίου αποτελεί σημείο συνάντησης «προοδευτικών» και «νεοφιλελεύθερων», με αφορμή και τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή. Καμία έκπληξη. 

Υπερασπίζονται από κοινού το σάπιο σύστημα που γεννάει αυτά τα φαινόμενα, κι ας λασπομαχούν στον βούρκο του. Γι' αυτό και η υπερπροσπάθειά τους χτες να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες που γεννάνε την πολύμορφη βία, το οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο της ανοχής και τη συγκάλυψης, να πείσουν πως τάχα με «κανόνες» και «κώδικες», ή με την αλλαγή στη σύνθεση ενός υπουργικού συμβουλίου, θα ξεριζωθεί το υπόβαθρό του.

 Γι' αυτό και τέτοια μανία να ρίξουν λάσπη στο σοσιαλισμό, όπου ανάμεσα σε πολλά άλλα, τα παιδιά ήταν «οι πρώτοι πολίτες» των χωρών και η νέα εξουσία ξερίζωσε προκαταλήψεις, οικονομικούς και κοινωνικούς καταναγκασμούς αιώνων εκμετάλλευσης, κάνοντας άλματα προς την ισοτιμία αντρών και γυναικών, με τη γυναίκα να κατακτά δικαιώματα που ούτε με το κιάλι δεν τα βλέπει ο καπιταλισμός μέχρι και σήμερα. 

Αυτά, που δείχνουν το δρόμο στο σήμερα, προσπαθούν τα αστικά επιτελεία και τα «τρολ» τους να θάψουν με «ιστορικές αλήθειες» από τον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Αλήθεια, πώς ακούγεται αυτό: Οι θιασώτες ενός συστήματος που γεννά και αναπαράγει διαρκώς όλη τη σήψη και την παρακμή που ζούμε σήμερα, να εγκαλούν τη σοσιαλιστική επανάσταση, το βήμα των εργαζομένων προς τα μπρος που συντελέστηκε στον 20ό αιώνα, για το αν κατάφερε ή όχι να ξεριζώσει όλα τα κατάλοιπα της σάπιας τους κοινωνίας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: