Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ..

 Κάποτε θα προέκυπτε... Θέμα χρόνου ήταν.. Το εκκόλαπτε το φίδι του δυτικού νεοφασισμού. Στην απροκάλυπτη, ως ωμή, επέμβαση του μητροπολιτικού καπιταλισμού επί του διαδικτύου αναφέρομαι. 

Επέμβαση που εμφανίζει τους επιβεβλημένους για την προστασία των λαών Σοβιετικούς περιορισμούς αστείο παιχνίδι εμπρός της.. Και που φέρει την των πενήντα αποχρώσεων του γκρι υπογραφή της αρχής επικοινωνιών των ΗΠΑ. 

 

 


Για να επιβεβαιωθεί ακόμη μία φορά πως η έσχατη εκπνοή των λαών από δυσμάς προέρχεται διαχρονικά.

Και να θέσει τις καθ' υπόθεση δημοκρατίες τους στο απόσπασμα, με ψήφους τρεις έναντι δύο, καταργώντας την  «αρχή της ουδετερότητας» του διαδικτύου. Η εν συντομία Net Neutrality που ήταν αδρανής ως αντικείμενο διαμάχης από το 2015.

Μόλις προ μηνών σημείωνα επαναλαμβανόμενος πληκτικά, για την κατάργηση του νόμου Στίγκαλ. Που αποτέλεσε αίτιο και αιτιατό της οικονομικής κρίσης (επί της οποίας προσετέθη εσχάτως και ο θάνατος από τον πρώτο παγκόσμιο βιοχημικό πόλεμο). Την οποία βιώνουν δυο δεκαετίες τώρα όλοι οι ευρωπαϊκοί (και όχι μόνον) πληθυσμοί, με τον ελληνικό αιματηρά. Σαν αρχαία τραγωδία. 

Φανταστείτε κάτι ανθρωποκαταστροφικά παρεμφερές. Μόλις από τα μανταλάκια των περιπτέρων διεισδύσει ο νόμος στις κοινωνίες τότε: 

Οι ισχυρές εταιρίες πάροχοι θα είναι σε θέση να χειραγωγούν περιορίζοντας ή επιτρέποντας αλά καρτ τη διαδικτυακή πρόσβαση. Θα αποκλείουν ή και θα υποβαθμίζουν δηλαδή κάθε λογής ανεπιθύμητους, είτε αυτοί περικλείονται από τον κύκλο των υπόπτων επαναστατών, είτε ανήκουν σε ανταγωνίστριες των ΗΠΑ εταιρίες, που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τη παγκόσμια κυριαρχία τους. 

Κι από την άλλη θα διασφαλίζουν στους απόλυτα ελεγχόμενους μονοπωλιακούς ομίλους προνόμια, τεχνογνωσία και υποστήριξη, εντός της οποίας κυρίαρχες θα είναι οι ιλιγγιώδεις ταχύτητες.. Το τυράκι στη φάκα. 

Κι όπως κατά κανόνα συμβαίνει. Το άκρως απογοητευτικό είναι πως δεν θα γίνει άμεσα αντιληπτό στην ευρεία γκάμα των χρηστών.. Και κυρίως δεν θα ενοχληθούν όσοι λογοκλόποι αναρτούν σοφιστείες βεγγαλικά από τους μεγάλους πυροτεχνουργούς του λόγου. Επειδή εδώ δεν ισχύει ότι με την προδοσία. Οι μαλακίες είτε ως gif είτε ως καρτούν ήταν πάντα αρεστές στην εξουσία και οι μαλάκες επίσης. 

Αυτοί που θα υποστούν τα νέα τείχη του καπιταλισμού θα είναι οι συνήθεις ύποπτοι. Οι υποψιασμένοι πολιτικά και κοινωνικά. Οι αμφισβητίες.. Οι ανυπότακτοι. Αυτοί που αρνούνταν τη χειραγώγηση των συνειδήσεών τους. Που είναι σε θέση να ξεσηκώσουν επαναστατικά τους νεόδουλους λαούς. Αυτός είναι ο στόχος τους. Αυτοί τους πανικοβάλλουν.. 

Ουδέν ωστόσο έχουν διδαχθεί ιστορικά. Πως όταν το ποτάμι φουσκώσει τότε καμιά δύναμη δεν θα είναι σε θέση να το αναχαιτίσει..

Δεν υπάρχουν σχόλια: