Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ

 


Ολοζώντανο είναι το όραμα του μέλλοντος εμπρός σας. Μια μπότα που συνθλίβει ένα ανθρώπινο πρόσωπο.. Κι ας έγραφε ο Μπρετόν πως σε όλα τα ερωτήματα η απάντηση είναι ο άνθρωπος. Μα όχι ο σύγχρονος της ψηφιακής αποχαύνωσης. . 

Που πρωτίστως με την καπιταλιστική κρίση χρέους και δευτερευόντως δια του πρώτου παγκόσμιου βιοχημικού πολέμου --όραμα του Μάλθους του Τσόρτσιλ και του Χίτλερ-- συντρίβεται σε δικτατορίες με κοινοβουλευτικό μανδύα. 

 

Του ξέφυγε ακροφυγώς του Βαρουφάκη στον ναό της δημοκρατίας. Τη Βουλή. Αλλά το δίπολο Μητσοτού Τσίπρα παρίστανε τον επί τόπου μεταβάντα και μηδέποτε αντιληφθέντα. Το ίδιο και οι δηλητηριώδεις ουρές τους, Τα ΜΜΕ. 

Σιώπησαν όλοι ένοχα. Επειδή ξέρουν πως μια ολόκληρη κοινωνία βράζει προς το παρόν σιωπηρά. Κάτι που σημαίνει πως μια σπίθα φτάνει για να φουντώσει η πολιτική φωτιά. Ήδη η υπομονή της έχει εξαντληθεί. Αρχικώς αιφνιδιάστηκε από τα άμετρα μέτρα που λαμβάνονταν για μας μα δίχως εμάς. 

Δέκα χρόνια τώρα καλείται ένας λαός να καταβάλλει ένα αχρεωστήτως κατολογισθέν σε αυτόν χρέος. Δέκα χρόνια εκποιείται – ξεπουλιέται είναι ο ορθός όρος—η δημόσια περιουσία για την αποπληρωμή του και αυτό αντί να μειώνεται αυξάνει. Το 180% του ΑΕΠ και με τον λαό ν’ ανεβαίνει τον Γολγοθά του εγκαταλελειμμένος από τους ηγέτες του στη φυσική επιλογή. Και ως να μην του επαρκούσε αυτό του φόρτωσαν και τον καλά σχεδιασμένο ιό.. Που μας προέκυψε από το Κεντάκι -- των που αλλού; Των ΗΠΑ.. 

Από το κέντρο βιοχημείας επί του οποίου οι έρευνες έχουν περάσει σε ανώτατο επίπεδο.. Στα δηλητήρια των οστρακοειδών. Σε πολύ λίγες ημέρες του κάνουμε τα ετήσια γενέθλιά του. Ποιος δεν θυμάται τον ψάλτη Τσιόδρα να βάζει την πανδημία σε εισαγωγικά πέρυσι τον Φλεβάρη.. 

Περί αυτής της ποιότητας και επιστημονικής επάρκειας λοιμωξιολόγους ομιλούμε. Που όμως εξακολουθούν να μισθοδοτούνται αδρά από τον Ελληνικό λαό. Ένας χρόνος που δεν απέβη άκαρπος για το κεφάλαιο και τους ομίλους. 

Σωρηδόν οι νόμοι υποτίμησης της εργασιακής αξίας, της κοινωνικής προστασίας και της συγκροτημένης οικονομίας, προκάλεσαν την ολοκλήρωση της αναστροφής της μαύρης εικόνας, τη γκραβούρα από κάρβουνο της οποίας, είχε σχεδιάσει η οικονομική – καπιταλιστική – κρίση. Θησαυρίζουν οι τοκογλύφοι.. Και θησαυρίζουν γιατί όταν τρέχει ποτάμι το λαϊκό αίμα στα πεζοδρόμια αυτοί αγοράζουν. Από μάσκες και εμβόλια ως πράσινη ανάπτυξη και πράσιν’ άλογα. 

Με τους φοιτητές στους δρόμους της φωτιάς και τους πραιτοριανούς του Μητσοτού να τους ξυλοφορτώνουν αιμορραγούντες. Για το καλό τους. Για το ίδιο καλό που σφράγισαν τον λαό στην κατάθλιψη των κατακόρυφων σπηλαίων του.. Lockdown το έχουν βαφτίσει. Εγώ όμως πρόβες πραξικοπήματος. 

Όπως το 1967.. Τότε που ακόμη υφίσταντο έγκυρη δημοσιογραφία την οποία διαδεχτήκαμε εμείς για να την εξευτελίσουμε. Που προειδοποιούσε την πείσμονα στην άρνηση αρχισυνταξία των εφημερίδων πως οσονούπω τα τανκς θα κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους. 

Σήμερα είναι ηλίθιος όποιος τα χρησιμοποιεί. Τα διαδέχτηκαν τα μικρόφωνα και οι κάμερες των ΜΜΕ. Κι ένας ηλίθιος λαός. Για να τίθεται μετ’ επιτάσεως το ερώτημα ποιος έκανε πρώτος τι. Η κότα τ’ αυγό ή το αυγό την κότα. 

Πρόκειται δηλαδή περί επιρρεπούς στην αποχαύνωση λαού ή περί επιρρεπούς στον αυταρχισμό και τον φασισμό της άρχουσας τάξης του, ή Μλατ όπως θα έγραφε στις προκηρύξεις του ο Κουφοντίνας, που τώρα διάγει το πράσινο μίλι του, εξ αιτίας της εκδικητικής μανίας μιας βδελυρής οικογένειας. 

Κατόπιν αυτών σας προειδοποιώ. Τα χειρότερα έπονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: