Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Δήγματα γραφής


 Λεφτά υπάρχουν μόνο για Ραφάλ

 

Το επανέλαβε ο πρωθυπουργός υβρίδιο  και αμαρτίαν ουκ έχει. Άδειος ήταν φέτος ο «σάκος» του Άη Βασίλη . Αν αναρωτιέστε γιατί, η απάντηση ήρθε πολύ γρήγορα. Η μερίδα του λέοντος του κρατικού κορβανά δεν προβλέπεται για φάρμακα, κοινωνική αλληλεγγύη, τεστ και κλίνες ΜΕΘ αλλά για πολεμικές προμήθειες ελέω ΑΟΖ. 

 

Αυτή την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου αναμένεται να πάει στη Βουλή για επικύρωση η συμφωνία για την αγορά των 18 πανάκριβων αεροσκαφών Ραφάλ, κόστους 2,5 δισ. ευρώ (μαζί με τον οπλισμό). Η Ελλάδα θα προμηθευτεί από τη Γαλλία 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα και 6 καινούρια Ραφάλ. Επιπλέον θα αγοράσει πυραύλους Meteor και θα ανανεώσει το «στοκ» της από πυραύλους Mica, Scalp κι Exocet.

Ακύρωση προστίμων αλλά όχι για όλους

Επιτυχία του κινήματος αλληλεγγύης αποτελεί η ακύρωση των προστίμων των 300 ευρώ που είχαν επιβάλλει οι αστυνομικές αρχές στις εννιά φεμινίστριες που συνελήφθησαν στην πλατεία Συντάγματος στις 25 Νοεμβρίου, παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Ωστόσο, η δικογραφία εναντίον τους για παραβίαση των μέτρων παραμένει, ενώ ακόμα δεν έχουν σβηστεί τα πρόστιμα για τα δύο μέλη του ΝΑΡ, που συνελήφθησαν επειδή μοίραζαν τρικάκια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών σε κοντινό δρόμο. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε το κρεσέντο συλλήψεων ως μια «υπερβολή» αλλά όπως φαίνεται η υπερβολική αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία αποτελούν τη νέα κανονικότητα.


Πρόστιμο για αιμοδοσία και Ριζοσπάστη!

Πρόστιμο 300 ευρώ για «άσκοπη μετακίνηση» έκοψαν αστυνομικοί σε εθελοντή αιμοδότη, που επέστρεφε από το Κρατικό Νίκαιας όπου είχε δώσει αίμα! Ο άνθρωπος είχε ταυτότητα, το σχετικό sms και επίδεσμο στο σημείο της φλεβοκέντησης. Όμως σαν «ταύροι εν υαλοπωλείω» οι αστυνομικοί χίμηξαν πάνω του, του έκαναν σωματική έρευνα και ξεψάχνισαν την τσάντα του. Αφορμή στάθηκε η φράση «και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή» που αναγραφόταν στη μάσκα του, όπως ο ίδιος καταγγέλλει σε επιστολή του προς τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη. Η «άσκοπη μετακίνηση» επιβεβαιώθηκε από την ύπαρξη, μες στην τσάντα, ενός Ριζοσπάστη! Προφανώς η κυβέρνηση δεν επιθυμεί μόνο βουβά στόματα, αλλά και καλυμμένα μάτια και λοβοτομημένα μυαλά.

Από τις κηραληφές στην άρνηση εμβολιασμού

Σε σκοταδιστικό παραλήρημα κατά της επιστήμης, των λοιμωξιολόγων και των εμβολίων επιδόθηκε από το βήμα της βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος. Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «κτηνίατρο» τον CEO της Pfizer και ισχυρίστηκε ότι μεταξύ άλλων θέλει να κάνει τον πατέρα του… πειραματόζωο. Ακόμα κατηγόρησε καθηγητές όπως τον Ν. Σύψα και την Α. Λινού ότι… «απομυζούν χρήματα του ελληνικού δημοσίου για να κλείνουν τον κόσμο στο σπίτι τους». Πιστός στη συνταγή της αμερικανικής «εναλλακτικής Δεξιάς» (alt-right) ο Βελόπουλος επέμεινε στο αφήγημα της «υποχρεωτικότητας» του εμβολίου, ενώ έχει ξεκαθαριστεί το αντίθετο. Το πιο εξοργιστικό ωστόσο δεν είναι η καθυστέρηση και οι ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας που εκφράζει ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης», αλλά η προβολή που απλόχερα του δίνεται από κανάλια και ραδιόφωνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: