Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΨΕΥΤΕΣ ΟΛΚΗΣ

 


Η σύγκριση των στοιχείων για το μόνιμο προσωπικό του κράτους (ποιου κράτους!!) μεταξύ των μηνών Δεκέμβρη 2019 (δύο μήνες πριν από την πανδημία) και Δεκέμβρη 2020 φανερώνουν το εξής αποκαλυπτικό: Το μόνιμο προσωπικό της Υγείας μειώθηκε 2,5%! 

 

 

Το μόνιμο προσωπικό στην Παιδεία μειώθηκε ελάχιστα και στους ΟΤΑ κατά 1,5%! Αντίστροφα, το μόνιμο προσωπικό της Αστυνομίας αυξήθηκε κατά 6%! Τα στοιχεία αυτά είναι κόλαφος στα ψέματα της κυβέρνησης ότι «ενίσχυσε» με προσλήψεις το σύστημα της Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. 

Ακόμα και οι προσλήψεις που έκανε, δεν αφορούν στην πλειοψηφία τους μόνιμο προσωπικό, αλλά έκτακτο και ευέλικτο, αξιοποιώντας την πανδημία ως ευκαιρία για παραπέρα εργασιακές ανατροπές και στην Υγεία. 

Κι επειδή η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι χέρι με την ένταση του αυταρχισμού σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η κυβέρνηση ενίσχυσε σε προσωπικό και μέσα τις δυνάμεις καταστολής, όπως καταγράφεται και στα στοιχεία. 

Μπορεί λοιπόν η κυβέρνηση και το κράτος να μην «γεννούν» λεωφορεία, σχολεία, δασκάλους, υγειονομικούς και νοσοκομεία, για να προστατέψουν την υγεία του λαού, «γεννάνε» όμως οτιδήποτε έχει ανάγκη το κεφάλαιο στις συνθήκες της πανδημίας, για να θωρακίσει τα συμφέροντά του και να βάλει στο γύψο τις δίκαιες διεκδικήσεις και τους αγώνες του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: