Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

 Πόσο μαλάκες μας θεωρούν; Τα λύματα στην Πάτρα έδειξαν κατ' αυτούς πως είναι .. πόσιμο νερό αλλά έριξαν την πόλη σε σκληρό Lockdown!! Το σύνορο του θράσους των εξουσιαστών ορίζεται από την ανοχή των εξουσιαζομένων.. Τέλος..

 


Η Πάτρα βάφτηκε κόκκινη, λόγω ότι λίγες μέρες παρουσιάζει πέρι των 20 κρουσμάτων καθημερινά (30 στην Αχαΐα) με αποτέλεσμα στις 6 από αύριο να ερημώνει η πόλη, αποτέλεσμα του παραλογισμού ότι ο ιός κολλάει την νύχτα, αλλά όχι την μέρα.. 

Όμως τα λύματα στη πόλη δεν δικαιολογούν τον πανικό! Μιλώντας στον «Νεολόγο» ο καθηγητής του Εργαστηρίου Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Απόστολος Βανταράκης, εμφανίζεται καθησυχαστικός για την πορεία του κορωνοϊού στην περιοχή. 

 Στην περίπτωση της Πάτρας, έχει δημιουργηθεί πλέον ένα προγνωστικό μοντέλο με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αχαϊκής πρωτεύουσας και τον πληθυσμό της, με στόχο τον εντοπισμό του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα. 

 Με βάση αυτό τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Πάτρας είναι σχετικά χαμηλό και δεν υπάρχουν στοιχεία μέχρι ώρας που να προδίδουν μία έξαρση των κρουσμάτων το προσεχές διάστημα (δηλαδή σε περίπου ένα μήνα από τώρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: