Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΚΕΪΤΣ Η ΨΥΞΗ ΤΗΣ ΓΗΣ !!

 Από το Forbes: Οι δραγάτες των λαών πειραματίζονται σ' ένα σύστημα αντανάκλασης του ηλιακού φωτός υπό το πρόσχημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη !! Κίνδυνος θάνατος κατά τους πολέμιους του ασυνάρτητου και απροσμέτρητων συνεπειών αυτού πειράματος!! Τι δεν καταλαβαίνετε πείτε μου..

 


Ο ιδρυτής του δισεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς υποστηρίζει οικονομικά την ανάπτυξη της τεχνολογίας αμυδρότητας του ήλιου που πιθανώς θα αντανακλούσε το φως του ήλιου από την ατμόσφαιρα της Γης, προκαλώντας ένα παγκόσμιο αποτέλεσμα ψύξης. 

Το Πείραμα Stratospheric Controlled Perturbation ( SCoPEx ), που ξεκίνησε από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, στοχεύει να εξετάσει αυτήν τη λύση ψεκάζοντας μη τοξική σκόνη ανθρακικού ασβεστίου (CaCO 3 ) στην ατμόσφαιρα - ένα αεροζόλ που αντανακλά τον ήλιο που μπορεί να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη. 

Η εκτεταμένη έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ηλιακής γεωμηχανικής έχει σταματήσει για χρόνια λόγω αντιπαράθεσης. Οι αντίπαλοι πιστεύουν ότι τέτοια επιστήμη συνοδεύεται από απρόβλεπτους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των ακραίων μεταβολών στα καιρικά φαινόμενα που δεν είναι παρόμοια με τις τάσεις της αύξησης της θερμοκρασίας που ήδη παρατηρούμε. 

Οι περιβαλλοντολόγοι φοβούνται επίσης ότι μια δραματική αλλαγή στη στρατηγική μετριασμού θα αντιμετωπιστεί ως ένα πράσινο φως για να συνεχίσει να εκπέμπει αέρια θερμοκηπίου με ελάχιστες ή καθόλου αλλαγές στα τρέχοντα πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής. 

Το SCoPEx θα κάνει ένα μικρό βήμα στην έρευνά του τον Ιούνιο κοντά στην πόλη Kiruna της Σουηδίας, όπου η Σουηδική Διαστημική Εταιρεία συμφώνησε να βοηθήσει στην εκτόξευση ενός μπαλονιού που μεταφέρει επιστημονικό εξοπλισμό ύψους 20 μιλίων. 

Η εκτόξευση δεν θα απελευθερώσει στρατοσφαιρικά αερολύματα. Αντίθετα, θα χρησιμεύσει ως δοκιμή για τον ελιγμό του μπαλονιού και την εξέταση των επικοινωνιών και των λειτουργικών συστημάτων. Εάν είναι επιτυχές, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς ένα δεύτερο πειραματικό στάδιο που θα απελευθερώσει μια μικρή ποσότητα σκόνης CaCO 3 στην ατμόσφαιρα.

Πηγή Forbs

Δεν υπάρχουν σχόλια: