Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

 ΕΚΑΝΕ Η ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΓΕΝΝΙΑ ΤΙΣ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ

 


 

▸Θρύψαλα έγινε την Πέμπτη στην Αθήνα η απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, την οποία ήθελε να επιβάλει η κυβέρνηση και ο υπουργός ΠροΠο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και παρακάμπτοντας εύκολα την ομάδα «ΟΔΟΣ», βγήκαν στο οδόστρωμα της Πανεπιστημίου.

Με συνθήματα ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή αστυνομία που προωθούν η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, οι συγκεντρωμένοι μέσω των κεντρικών δρόμων της Αθήνας διαδήλωσαν προς τη Βουλή.

Ενδεικτικό του μεγέθους της διαδήλωσης είναι ότι όταν η «κεφαλή» βρισκόταν στην συμβολή με την οδό Βασιλίσσης Σοφίας η «ουρά» έμπαινε στην πλατεία Συντάγματος από τη Σταδίου.


Νεολαία και εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου πίσω από την ομάδα «ΟΔΟΣ» είχαν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ενώ, στην είσοδο της Βουλής, πέρα του φραγμού με τις κλούβες, είχε παραταχθεί και «αύρα» της αστυνομίας.

Η μεγάλη διαδήλωση ολοκληρώθηκε στην Ομόνοια λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι.

«Αποτελεί κοροϊδία, η κυβέρνηση που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, στα ΜΜΜ, να επικαλείται την απαγόρευση των συναθροίσεων για την “προστασία της δημόσιας υγείας”!! Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους, που έρχεται να βάλει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και φραγμούς στις σπουδές μας!

Το σχέδιο της κυβέρνησης για “δια ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση” δε θα περάσει!» ανέφερε μεταξύ άλλων το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε στις νέες γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων στις στις σχολές, όπου θα αποφασιστούν και οι επόμενες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: