Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ


 Οι βουλευτές ουρά ενός έντρομου πρωθυπουργού χειροκρότησαν δύο φορές. Μια για την επιβολή του προστίμου των 500 ευρώ και μία για την απόσυρσή του!! Σε ποια από τις δύο ψεύδονταν;

 

 

Την εξωφρενική εκτίναξη από 300 σε 500 ευρώ (αύξηση κατά 66%) του προστίμου για «παράβαση» των μέτρων για τον κορονοϊό ανακοίνωσε αυτή την Παρασκευή από τη Βουλή ο ίδιος ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντάς την αναγκαίο μέτρο για το άνοιγμα της αγοράς.

Αυτά στη πρωτολογία του γιατί στην τριτολογία του, την ίδια μέρα, ο Κ. Μητσοτάκης το πήρε πίσω προφανώς γιατί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν πάρει φωτιά και τον έκραξαν ακόμα και οι δικοί του.   Τυπικά η αύξηση του προστίμου στο ύψος του καθαρού κατώτατου μισθού δεν ματαιώθηκε οριστικά αλλά αναβλήθηκε, ωστόσο θεωρείται πολύ δύσκολο να επανέλθει η προκλητική ρύθμιση.

Ενώ ο λαός στενάζει υπό την πανδημία, τη φτώχεια και το lockdown, ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να παριστάνει τον πετυχημένο, κρύβοντας το υψηλό ποσοστό θανάτων από covid στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τον παραπλανητικό αριθμό των επίσημων κρουσμάτων που όλοι ξέρουν ότι εξαρτάται άμεσα από τον αριθμό των τεστ.

Οικονομική εξόντωση για τους πληβείους, μέτρα υπέρ του κεφαλαίου. Για τα Ραφάλ 2,5 δισ., για τα νοσοκομεία μόνο 1,3 δισ. το 2020. Φαίνεται ότι στο σύμπαν όπου κινείται ο πρωθυπουργός τα 500 ευρώ είναι «πετσετάκια», όπως έλεγε το παλιό λαϊκό τραγούδι που αναφερόταν στα πεντοχίλιαρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: