Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΑΚΟΥΣΙΩΣ

 Θα ψοφήσετε που θα ψοφήσετε να στείλουμε εμείς μια ώρα "αρχίτερα !!"

 


Ολες αυτες τις τελευταιες μερες και φανταζομαι και για αρκετο διαστημα μετα ακουμε απο επισημα χειλη του ιατρικου προσωπικου και του πολιτικου κοσμου στην Ελλαδα για το ποσο ασφαλη ειναι τα εμβολια της Pfizer που ηρθαν πρωτα στην Ελλαδα και βασιζονται στην mRNA τεχνολογια. 

Θα ηθελα να φερω σε γνωση ολων αυτων των ανθρωπων δυο πληροφοριες που ηρθαν στην αντιληψη μου και εμενα τουλαχιστον με προβληματισαν. 

Η πρωτη αφορα ανακοινωση του αμερικανικου CDC( Αμερικανικο Κεντρο Ελεγχου και Προληψης Λοιμωξεων), η δικη μας αντιστοιχη Επιτροπη Λοιμοξιολογων, με ημερομηνια 26 Δεκεμβριου. 

Σε αυτην ρητα αναφερεται"ατομα με HIV, και αυτοι που εχουν αδυναμο ανοσοποιητικο συστημα, εξ αιτιας αλλων ασθενειων η ληψης φαρμακων, θα μπορουσαν να βρισκονται σε αυξημενο κινδυνο να νοσησουν σοβαρα απο τον COVID-19. Θα μπορουσαν να εμβολιαστουν με εμβολιο κατα του COVID-19. Ομως πρεπει να γνωριζουν οτι υπαρχουν ελαχιστα δεδομενα ασφαλειας" . 

Και η ανακοινωση συνεχιζει " 

Η πληροφορηση σχετικα με την ασφαλεια των εμβολιων mRNA για ατομα με αδυναμο ανοσοποιητικο συστημα, που ανηκουν σε αυτη την ομαδα δεν ειναι ακομη διαθεσιμη". 

 Ακομη προστιθεται οτι " Ατομα με αδυναμο ανοσοποιητικο συστημα θα πρεπει να γνωριζουν την πιθανοτητα για μειωμενη ανοσοποιητικη αντιδραση στο εμβολιο, καθως και για την αναγκη να συνεχισουν να ακολουθουν ολες τις υπαρχουσες οδηγιες προστασιας τους εναντι του COVID-19". 

Η δευτερη πληροφορια αφορα ρεπορταζ του CNN στις 4/12/2020 με τιτλο "Why vaccinate our most frail? Odd vote out shows the dilemma". 

Το ρεπορταζ αφορα την αποφαση να ξεκινησουν οι εμβολιασμοι στα γηροκομεια. Στην σχετικη επιτροπη εμβολιασμων η αποφαση παρθηκε με μια μονο αρνητικη ψηφο (13-1). 

Η επιστημονας που μειοψηφισε η κυρια Helen Talbot, του Πανεπιστημιου του Wanderbilt, εξεφρασε τις επιφυλαξεις της για το κατα ποσο το εμβολιο μπορει να λειτουργησει σε τοσο ευαλωτα ατομα και επιπλεον τις ανησυχιες της για το πως θα μπορουσε να επηρεαστει η δημοσια αποδοχη των εμβολιων εαν οι τροφιμοι στα γηροκομεια πεθαιναν σε συντομο διαστημα μετα τον εμβολιασμο. 

Το ρεπορταζ του CNN επισημαινει οτι οι τροφιμοι στα γηροκομεια ειναι τα ατομα με το μεγαλυτερο ποσοστο θνησιμοτητας απο τον COVID-19 και που "οταν νοσησουν δημιουργουν τεραστιο βαρος στα νοσοκομεια". 

Η γιατρος Kelly Moore που διευθυνει την Immunization Action Coalition ( Συμμαχια για την Ανοσοποιηση) δηλωνει "Υπαρχουν ολοι οι καλοι λογοι για να εμβολιασουμε τους τροφιμους των γηροκομειων. 

Υπαρχει και μια ανησυχια. 

Τα εμβολια δεν εχουν δοκιμαστει σε ευαλωτους ηλικιωμενους, πολλοι εκ των οποιων ειναι τροφιμοι γηροκομειων. Δεν γνωριζουμε ποσο καλα θα λειτουργησουν τα εμβολια σε αυτους." Η ιδια προσθετει " ενα απο τα πραγματα που θα θελαμε να καταλαβει ο κοσμος ειναι οτι δεν πρεπει να ανησυχησει χωρις λογο εαν αφου ξεκινησουν οι εμβολιασμοι υπαρξουν αναφορες απο γηροκομεια οτι ενα η και περισσοτερα ατομα πεθανουν μετα απο συντομο διαστημα. 

Αυτο δεν θα εχει να κανει με τον εμβολιασμο αλλα διοτι αυτα ειναι τα μερη οπου ανθρωποι μενουν στο τελος της ζωης τους". 

Το μονο σχολιο που προσωπικα θα ειχα να κανω ειναι οτι σαφως προκυπτει και απο τις δυο παραπανω πληροφοριες οτι τα εμβολια mRNA τεχνολογιας δεν ειναι αποδεδειγμενα ασφαλη και αποτελεσματικα για αυτες τις κατηγοριες του πληθυσμου. Αυτο θα πρεπει να το γνωριζουν και οι ιδιοι και οι αμεσοι συγγενεις τους πριν αποφασισουν να εμβολιαστουν . 

Αυτο πιστευω επιτασσει η ηθικη και η ιατρικη δεοντολογια. Δεν γνωριζω αν τα εμβολια παλιας τεχνολογιας, οπως το SputnikV, ειναι πιο ασφαλη και αποτελεσματικα γι'αυτη την ευαλωτη κατηγορια του πληθυσμου. Ομως απορω πραγματικα γιατι επιλεχθηκαν αυτοι οι ανθρωποι για να ξεκινησουν οι εμβολιασμοι? Αν μη τι αλλο οφειλουν να ειναι ενημεροι οτι και με τετοια πειραματα προχωραει η Επιστημη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: