Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

COVID 19: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΡΩΣΙΑ

 

Το 98,5% άγγιξε η αποτελεσματικότητα του Ρωσικού εμβολίου και δίχως παρενέργειες με το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού να έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.. Εξαιρούμαστε εμείς που ως γνωστόν ανήκομεν εις την Δύσιν και ξερό ψωμί ή εμβόλιο..

 


Η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, έφτασε στο εντυπωσιακό ποσοστό της τάξεως του 98,5%. Θεαματικά είναι τα ποσοστά της αποτελεσματικότητας του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως προέκυψαν από στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης. 

Sputnik V © SPUTNIK / VLADIMIR ASTAPKOVIC Ρωσία: 

Με ταχείς ρυθμούς η παραγωγή του Sputnik V – Μπορούν να ξεκινήσουν σύντομα οι εμβολισμοί Όπως αναφέρεται μόλις 273 εθελοντές που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου Sputnik V της Ρωσίας μολύνθηκαν από κορονοϊό, μετά τη χορήγησή του. Αυτό αντιστοιχεί στο μόλις 1,5% από τους περισσότερους από 20.000 που έχουν λάβει μέρος στη διαδικασία, προς το παρόν. 

Μάλιστα, η αντιδήμαρχος της Μόσχας, Αναστασία Ράκοβα είπε σε δημοσιογράφους ότι το Sputnik V έχει φοβερή απόδοση, εμφανίζοντας επιτυχία 98,5% μεταξύ των εθελοντών που έλαβαν την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, στο πλαίσιο των κλινικών μελετών με τους εμβολιασμούς. Sputnik V © SPUTNIK / VLADIMIR ASTAPKOVIC Λιγότερα από 10 δολάρια θα κοστίζει το εμβόλιο Sputnik V 

- Στην ίδια τιμή θα διατεθεί εκτός Ρωσίας 

«Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 20.000 άτομα έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου σε κλινικές δοκιμές» εξήγησε και συμπλήρωσε πως: «καταγράψαμε μόνο 273 περιπτώσεις με COVID-19. Αυτό ισοδυναμεί με το 1,5% των εμβολιασμένων. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους για την αποτελεσματικότητα αυτού του εμβολίου». 

Tο Ινστιτούτο Gamaleya και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) υπογράμμισαν χτες πως τουλάχιστον 40 χώρες, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19. Sputnik V © SPUTNIK / KIRILL BRAGA 

Καθηγητής ΑΠΘ για το Sputnik V: 

Είναι από τα εμβόλια που πάντα κάναμε – Δεν έχει παρενέργειες 

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκινήσει τον μαζικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 την επόμενη εβδομάδα, ενώ με τη σειρά του ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιανίν ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο από το Σάββατο. «Γιατροί, δάσκαλοι και κοινωνικοί λειτουργοί θα είναι στην πρώτη σειρά για ραντεβού, ενώ προβλέπεται να δημιουργηθεί παράλληλα και ένα ηλεκτρονικό αρχείο ανοσοποίησης» εξήγησε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: