Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΚΚΕ: ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥΣ

 Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΙΓΜΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ

 

 Σύμφωνοι ούτε συζήτηση Μ' εκείνες όμως τις παραγωγές του καρακακουτσουλιού των Big brothers και των Batchelors όπου είκοσι ψοφοδεείς νεανίδες κυνηγούν έναν ημίβλακα τι μέλλει γενέσθαι; Ποιοι είναι αυτοί οι γονείς που έμπλεοι ευτυχίας καμαρώνουν τα μιάσματά τους; Το ΕΡΣ τι γνώμη έχει; Ποιο κάτω από τον πάτο είναι απόπατος. Δεν τους μύρισε η δυσοσμία των τηλεοπτικών φλόμων τους;



Άμεση διερεύνηση και τιμωρία των δραστών απαιτεί το ΚΚΕ για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών στο διαδίκτυο, τονίζοντας ότι είναι μια αποτρόπαια πράξη και περιστατικό βιασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το σοβαρό αυτό θέμα προέκυψε με ιστοσελίδα που γίνονται αναρτήσεις φωτογραφιών γυναικών χωρίς να έχουν δώσει της συγκατάθεση τους και έχει προκληθεί πλήθος αντιδράσεων.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: «Η αποτρόπαια πράξη της δημοσιοποίησης σε ιστοσελίδα φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές γυναικών, ανήλικων κοριτσιών και άλλων ανθρώπων, εν αγνοία τους, από “ανώνυμους χρήστες”, αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό βιασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που δεν αναπτύσσεται σε κοινωνικό κενό. 

Είναι η κορυφή του παγόβουνου της αναπαραγωγής απαράδεκτων προτύπων και της εμπορευματοποίησης της σεξουαλικότητας. Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η πλειοψηφία των γυναικών, ιδιαίτερα των νέων, παραμένει απροστάτευτη απέναντι στη βία κάθε μορφής. 

Γι’ αυτό περισσεύει η υποκριτική ευαισθησία των κυβερνήσεων και της ΕΕ για τη δήθεν αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση και παρέμβαση από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και την τιμωρία των δραστών». 

 info Ατέχνως 

ℹ️ Τον γύρο των κοινωνικών δικτύων κάνει το hashtag #cancelchatpicorg, που αφορά ιστοσελίδα διαμοιρασμού φωτογραφιών και βίντεο, που πολλές φορές αφορά εκδικητική ή και παιδική πορνογραφία. hashtag cancelchatpicorg 

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα διαμοιρασμού εκατοντάδες άνδρες και πολλοί Έλληνες συζητούν ανώνυμα και μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο από ιδιωτικές στιγμές γυναικών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους και σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλές φορές και ανηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: