Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

ΡΙΦΙΦΙ: ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ


 Εντυπωσιακή η ευστροφία των διαρρηκτών.. Ασφαλώς αφού η κατηγορία μειώνεται όσο η ενοχή μεγαλώνει..Γιατί εγκληματικό είναι να κλέψεις ένα πορτοφόλι, τολμηρό να κλέψεις μια περιουσία αλλά μεγαλειώδες να κλέψεις ένα στέμμα.

 

 

Ακόμα και οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, πάντως, έχουν μείνει έκπληκτοι με την ευστροφία των κακοποιών-- κατά τη ληστεία της τραπέζης του Ψυχικού-- και το σχέδιο που «σκάρωσαν», προκειμένου να αρπάξουν τους θησαυρούς που έκρυβαν οι τέσσερις θυρίδες. 

Και όπως σημειώνουν: «Φαίνεται έξυπνη δουλειά και καθόλου πρόχειρη». 

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλήγουν στο εξής ενδεχόμενο, όσον αφορά το σχέδιο των δραστών: Σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, νοίκιασαν θυρίδες στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, κατ’ αρχάς για να έχουν την ευχέρεια κατόπτευσης του χώρου, χωρίς να κινήσουν υποψίες. 

Παράλληλα, έχοντας πια στην κατοχή τους κλειδιά για τις θυρίδες τους, προχώρησαν στην κατασκευή συνδυαστικών πασπαρτού, με βάση το κλειδί που είχαν στα χέρια τους. 

Στη συνέχεια, με τρόπο που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί από τις εν εξελίξει έρευνες, άρχισαν να έχουν πρόσβαση στους δημόσιους διαδικτυακούς λογαριασμούς των τεσσάρων κυριών, προκειμένου να γνωρίζουν πότε θα φύγουν από την Αθήνα για διακοπές... Αύγουστος γαρ. 

Όταν βεβαιώθηκαν πως τα υποψήφια θύματά τους λείπουν από το κλεινόν άστυ, έβαλαν σε εφαρμογή τη «μεγάλη κομπίνα». Πήγαν στην τράπεζα ως κάτοχοι θυρίδων, τις άνοιξαν με το κλειδί του υπαλλήλου και το δικό τους και αφού πλέον ο τελευταίος είχε αποχωρήσει, τηρουμένων των όρων εχεμύθειας και απορρήτου, οι δράστες ξεκλείδωσαν τις επίμαχες θυρίδες, χωρίς εμφανή ίχνη παραβίασης, τις ξαναέκλεισαν και αποχώρησαν σαν κύριοι, με ένα μικρό θησαυρό στην κατοχή τους σε μετρητά και κοσμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: