Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

ΝΑΡ: Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ

 "Διαδηλώνουμε αύριο πιάνοντας το νήμα κάθε αγώνα που έχουμε δώσει πλάι στους συμμαθητές, συναδέλφους, και συμφοιτητές. Πλάι στους ανέργους τους γονείς τους δασκάλους τους γιατρούς τους σερβιτόρους της καθημερινής μάχης επιβίωσης μέσα στην πανδημία. 



 «Στις 6 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε πιάνοντας το νήμα κάθε αγώνα που έχουμε δώσει πλάι στους συμμαθητές, συμφοιτητές και συναδέλφους μας. Μαζί με τους ανέργους κι εργαζομένους γονείς, γιατρούς, δασκάλους, σερβιτόρους και όσους δίνουν καθημερινή μάχη για να μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα στην πανδημία. Τα δικαιώματά μας στη ζωή, την υγεία και την ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτα και η κατάκτησή τους έχει θεμέλια στους δρόμους και όχι σε άσφαιρες τακτικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όσων ακόμη έχουν αποδείξει στην πράξη ότι η πολιτική τους τάσσεται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ενόψει της φετινής 6 Δεκέμβρη το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

«Η πάλη για αυτά όμως δε χρειάζεται μόνο γερά θεμέλια, αλλά τα κατάλληλα μέσα και προοπτική. Οι εξεγέρσεις που συγκλονίζουν τον σύγχρονο καπιταλισμό δείχνουν την δίψα για μια ζωή που θα είναι πραγματικά αξιοβίωτη και όχι μόνο μάχη για την επιβίωση. Για μια ζωή που θα έχει αφήσει πίσω της την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που κάθε αρρώστια θα αντιμετωπίζεται προς όφελος όλων ανεξαιρέτως, που η ελεύθερη πολύπλευρη μόρφωση θα είναι αυτονόητη και η φτώχεια θα έχει σβήσει. Κι αν σήμερα ο καπιταλισμός τους μας κηρύσσει ένα καθεστώς καταστολής και βίας, οι αγώνες μας θα στρέφουν τα μάτια τους προς την κομμουνιστική κοινωνία της ισότητας και της ελευθερίας» υπογραμμίζουν οι οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: