Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ

 


Διαπιστώνω χτυπήματα κάτω από τη ζώνη ελεύθερων σκοπευτών. Στόχος η αποδόμησή μου .. Κοινωνικά πολιτικά και επαγγελματικά. Γνωσιολογικά δεν τους παίρνει.. Τόσο εντός του inbox με τη χρήση απειλών όσο και τους άλλους της δημόσιας έκθεσης με την υποκριτική κοσμιότητα. 

Να ενημερώσω έτσι τους σκοτεινούς προβοκάτορες των μαύρων υπογείων πως λάσπη δεν κολλά πάνω μου. Προηγήθηκαν άλλοι ισχυρότεροι αυτών και τους έστειλα στον αγύριστο.. 

 

Ποτέ δεν τοποθετήθηκα και πουθενά κατόπιν άνωθεν εντολής όπως κατά κανόνα συμβαίνει σε θέσεις διευθυντικές των MME. . Κατά τη συντριπτική πλειοψηφία της επαγγελματικής μου ζωής άνοιγα νέους δρόμους αναλαμβάνοντας το ρίσκο ενός εντύπου ή τηλεοπτικού σταθμού στα σκαριά.. Εκεί όπου όλοι δεν θα τολμούσαν είτε γιατί η αγορά ήταν ήδη κορεσμένη, είτε γιατί το όνομα του εκδότη δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. 

Συνέβη με την Νίκη που τρία άτομα εγώ ο συγχωρεμένος από 43 του Νίκος Χρυσαφόπουλος (σπάνιος δημοσιογράφος) και ο Γιώργος Σκαρβελάκης την σηκώσαμε στη δεύτερη θέση μετά το Έθνος και τρίτα τα ΝΕΑ.Συνέβη και με το ιστορικό 29.

 Γουστάριζα την περιπέτεια. Το ζειν επικινδύνως. Και δικαιωνόμουν. Σε μια περίπτωση παίρνω συνέντευξη από υπουργό ισχύος και κατά τη διάρκειά της επεμβαίνει φίλος διευθυντής του υπουργείου και τον ρωτά με προσποιητή αφέλεια γιατί ο Ευγένιος δεν είναι στις οθόνες μας.. Γελάω αμήχανα εγώ για να μου κοπεί το γέλιο στο στόμα με την απάντηση του πολιτικού αξιωματούχου. «Γιατί δεν τον κρατάμε από πουθενά!!» Να σας το μεταφράσω.. 

Στην καλλίτερη περίπτωση δεν είχαν φωτό μου με μολότοφ (δεν υπήρχαν ακόμη τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκτεθώ αν και λαμπαδιάζαμε την Αθήνα φοιτητές και οικοδόμοι) και στη χειρότερη μια φωτό μου με στρινγκ στη Συγγρού. 

Όχι πως δεν γνώριζα τι συμβαίνει. Αλίμονο. Αλλά ποτέ δεν περίμενα μια τόσο κυνική παραδοχή και μάλιστα ενώπιόν μου και από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Να φανταστείτε πως ενώ διέθετα όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απαιτούντο για να γίνω μέλος της Ένωσης το ενδεκαμελές ΔΣ με απέρριπτε κατά πλειοψηφία (έξη κατά πέντε υπέρ) υπό ποιο επιχείρημα νομίζετε. Πως έπαιζα χαρτιά.. Για να πάρουν μια πληρωμένη απάντηση από την αλησμόνητη τη Μαρία τη Ρεζάν. «Τότε να διαγράψουμε τα δύο τρίτα των μελών μας» τους είχε πει. 

Τελικά προσέφυγα στο μικτό και δικαιώθηκα κατά περιπετειώδη τρόπο. Δια ανατάσεως των χειρών τα 21 από τα 23 μέλη ψήφισαν υπέρ της εγγραφής και προ του βέτο που προέβαλε προς τιμή της η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου, πως άριστος καλός ο Ευγένιος αλλά η ψηφοφορία οφείλει να είναι μυστική, το αποτέλεσμα άλλαξε σε 12 – 11 !!! Χάρη στη ψήφο του διευθυντή του Βήματος Ανδρέα Δεληγιάννη εγγράφηκα στο club. 

Γι αυτό δεν μας εκτιμώ.. Η μπέσα δεν είναι το φόρτε μας. Δεν μασάω επομένως. Ούτε από απειλές ούτε από άσφαιρα πυρά. Καλά θα κάνουν έτσι όσοι θεωρούν πως θα φοβηθώ και θα λιποτακτήσω των θέσεών μου να το πάρουν απόφαση. Θα παραιτηθώ μόνον αν δω να κυματίζει στις καρδιές και στα ιστία η σοσιαλιστική σημαία..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν λύνονται όλα μ'ένα χαμόγελο..
Που και που χρειάζεται και κανένα αγ@μήσου..

Εσυ εχεις το δικό σου κοινό που σε ακολουθεί και σε σέβεται γιατί παλεύεις για τις ιδέες σου για τις αλήθειες σου για τις γνώσεις σου μην ασχολείσαι με τους γυμνοσάλιαγκες κανεις δεν εχει το δικό σου επίπεδο εισαι ογκόλιθος της δημοσιογραφίας
Το κοινό σου παντα θα σε ακολουθεί !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά : 🙂 🙂 Εύχομαι η νέα Χρονιά να σου φέρει τις πιο όμορφες στιγμές που θα θυμάσαι σ΄ όλη σου τη ζωή! Υγεία, αγάπη, χαμόγελο και δύναμη, να είναι γεμάτη κάθε σου στιγμή και κάθε στόχος που θέτεις να επιτυγχάνεται! ` 🙂 🙂 🙂 * 🙂 🙂 ***. Να προσθέσεις ελπίδες, ν΄ αφαιρέσεις λάθη, να πολλαπλασιάσεις όνειρα και να διαιρείς την αγάπη σου σ’εκείνους που την αξίζουν 🙂 🙂 🙂 ~~!!!!!!