Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΠΑΡΝΗΘΑ;

 Ο κακός μας ο καιρός από το πρωί φαίνεται.. κι απορώ πως το χιόνι επί της αποικίας δεν είναι μαύρο ως ένδειξη πένθους του λαού για τη χαμένη του ζωή και τις οσονούπω νέες χαμένες πατρίδες του.. 



Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ο οποίος αποχαιρετά τον Νοέμβριο με καταιγίδες, χιόνια και κατακόρυφη πτώση του υδράργυρου, εκτός από την… Κρήτη. Με τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα αναμένεται να υποδεχθεί η Αττική τον εορταστικό μήνα Δεκέμβριο, τη Δευτέρα (30/11) το βράδυ, βάζοντας για τα καλά σε κλίμα Χριστουγέννων τη χώρα. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr, τη Δευτέρα στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται μάλιστα να είναι τοπικά ισχυρά και να συνοδεύονται από καταιγίδες έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Παράλληλα, παροδικές χιονοπτώσεις αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους το βράδυ στα ανώτερα τμήματα της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενώ από αργά το απόγευμα, βόρειοι εντάσεως έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, δε, θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς. Kακοκαιρία σε πολλές περιοχές 

Ο καιρός έχει ήδη δείξει τα «δόντια» του από νωρίς το πρωί της Κυριακής (29/11) με καταιγίδες να εκδηλώνονται στα ανοικτά του Ιονίου, προειδοποιώντας για το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει τη χώρα. Kαταρρακτωδώς έβρεξε στην Ιθάκη και σε περιοχές του Ρεθύμνου, ενώ ισχυρές βροχές εκδηλώθηκαν και στην Πελοπόννησο. 

Αυτήν την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς σε περιοχές της Πελοποννήσου(Μονεμβασιά), στα Δωδεκάνησα (Ρόδος), στις Κυκλάδες (Νάξος), αλλά και στην Μακεδονία. Παράλληλα, όπως ενημερώνει το kefaloniapress.gr, δεν εκτελούνται δρομολόγια στη γραμμή Ληξούρι-Αργοστόλι λόγω απαγορευτικού εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: