Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

ΚΡΙΜΑ ΜΑΝΩΛΗ

 


Μου έκανε παραλυτική εντύπωση η θέση του. Στον συνάδελφο Μανώλη Κοττάκη αναφέρομαι επειδή πρώτον είναι ιδιαίτερα ευγενής και δεύτερον αν και δεξιός δεν μας είχε συνηθίσει σε ακραίες θέσεις και ιδία επικαλούμενος σαθρά επιχειρήματα. 

 

 

Τι έκανε; Δίνοντας κάλυψη στον ομόσταβλο ακροδεξιό αρθρογράφο, που κίνησε την εισαγγελική έρευνα σε βάρος της συμμετοχής πολιτικών αρχηγών στους αγωνιστικούς γιορτασμούς του Πολυτεχνείου, ο Κοττάκης της «Δημοκρατίας» υπερασπίζεται το όργιο των διώξεων και της καταστολής ανήμερα της επετείου, που συνεχίζονται μάλιστα σε όλη τη χώρα, ακόμα κι αν το απαγορευτικό φιρμάνι έχει τυπικά εκπνεύσει. 

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να «ξεπλένει» ακόμα και την Εβερτ για τα «τρωκτικά» και τις «κατσαρίδες» που ξεστόμισε τις προάλλες. 

Το «επιχείρημά» του είναι ότι πάνω απ' όλα βρίσκεται ο νόμος (κατά πως αποφάνθηκε ο Βουλγαράκης ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό) και πως δεν είναι δυνατόν να γίνονται διαδηλώσεις «όταν ακούς ότι έφυγαν 100 συμπολίτες σου από τη ζωή». 

Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές..

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως δια των μνημονίων που απορύθμισαν τις ζωές χιλιάδων αυτόχειρων συμπολιτών μας, εξοστράκισαν εκατοντάδες χιλιάδες του κοινωνικού αφρού στην αλλοδαπή, εγκατέλειψαν και εξακολουθούν εκατομμύρια ανέργων και χιλιάδες αστέγων και εν τέλει διέλυσαν την κανονικότητα των υπερήφανων γηρατειών, όλος αυτός ο ερειπιώνας τον αφήνει ως φαίνεται παγερά αδιάφορο. 

Αλλά ακόμη και επί των τύπων άχνα δεν βγάζει για το γεγονός ότι ανήμερα του Πολυτεχνείου, οι διαδηλώσεις από το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα ήταν υποδειγματικές, αφού τηρήθηκαν με υπερβάλλοντα ζήλο όλα τα μέσα προστασίας και πως οι πραγματικοί διασπορείς του ιού, ήταν οι 6.000 αστυνομικοί, οι οποίοι ανέλαβαν ως οι ένστολοι πραιτοριανοί του καθεστώτος να εφαρμόσουν το «νόμο». 

Κλείνει κατά τρόπο εκκωφαντικό τ αυτιά και τα μάτια στο γεγονός ότι οι διαδηλώσεις έγιναν με αίτημα τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Μέτρων που αρνείται προκλητικά όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση για την πραγματική προστασία της υγείας και της ζωής του λαού, ο οποίος είναι εκτεθειμένος στον κοροναϊό με ευθύνη της, επειδή ο "υπέρτατος νόμος" και στη διαχείριση της πανδημίας είναι τα κέρδη του κεφαλαίου. 

Ο νόμος του δικαίου και όχι του Δίκιου Μανώλη είναι η πιο εκλεπτυσμένη μορφή τυραννίας. Και επί του προκειμένου: Αυτά τα ενοχλητικά αιτήματα και τις διεκδικήσεις προσπάθησε να «εξαφανίσει» με την άγρια καταστολή η κυβέρνηση, που βρίσκει πρόθυμες γραφίδες να την υπερασπιστούν. Κρίμα Μανώλη..

Δεν υπάρχουν σχόλια: