Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΥΡΤΕΙΑ


 Στραγγίζουν τα δημόσια νοσοκομεία για να στελεχώσουν ιδιωτικές κλινικές υποχρηματοδοτώντας ταυτοχρόνως τη δημόσια υγεία.. Πρόκειται για νεκροθάφτες !!

 

 

 

Αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει η επιλογή της κυβέρνησης να πάρει προσωπικό από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία για να στελεχώσει την ιδιωτική κλινική «Λυσίμαχος Γ. Σαραφιανός ΑΕ» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που ενοικιάστηκε από το κράτος για να περιθάλψει ήπια περιστατικά με κορονοϊό, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Τελικά, η κυβέρνηση και χρυσοπληρώνει τους ιδιώτες της Υγείας, με την δήθεν «επίταξη», και τους στέλνει προσωπικό, ενώ φροντίζει να καλύψει μέχρι και τις δαπάνες φύλαξης!

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ στις 20/11 αποφάσισε τη «μετακίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας» για τη λειτουργία της συγκεκριμένης κλινικής.

Συνολικά μετακινούνται 11 εργαζόμενοι, ανάμεσά τους ένας γιατρός, 8 νοσηλευτές, ένας τραυματιοφορέας και ένας διοικητικός υπάλληλος, προκειμένου να στελεχώσουν την κλινική «για κάλυψη έκτακτων αναγκών από τις 21/11 και για όσο διάστημα θα διαρκέσει η επίταξη της εν λόγω κλινικής».

Μετακινείται προσωπικό από τις αποψιλωμένες έτσι κι αλλιώς δημόσιες δομές Υγείας, όπως το ΚΥ Διαβατών, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τα Νοσοκομεία «Παπανικολάου», «Γεννηματάς» και «Αγιος Δημήτριος», για να στελεχώσουν το μαγαζί του ιδιώτη επιχειρηματία, που έμεινε χωρίς προσωπικό επειδή είχε κάνει σύστημα την απληρωσιά.



Και σαν να μην έφτανε αυτό, η 3η ΥΠΕ, χτες 23/11, ενέκρινε και πίστωση ύψους 3.716 ευρώ για την ανάθεση υπηρεσιών φύλαξης της ιδιωτικής κλινικής!

Η απόφαση μετακίνησης προσωπικού για τη στελέχωση ιδιωτικών κλινικών έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων στα νοσοκομεία, οι οποίοι δίνουν τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, με εγκληματική υποχρηματοδότηση και με αποδεκατισμένους τους υγειονομικούς από την ίδια τη νόσο.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στη χτεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου. Οπως τονίζει, δεν θα επιτρέψει καμία μετακίνηση προσωπικού, ούτε σε ιδιωτική κλινική ούτε οπουδήποτε αλλού, αφού κανείς δεν περισσεύει.

Στο μεταξύ, το παζάρι με τους επιχειρηματίες της Υγείας συνεχίζεται, καθώς χτες το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η «Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης», της οποίας η «επίταξη» ανακοινώθηκε την Πέμπτη για περιστατικά με κορονοϊό, τώρα πλέον θα δέχεται ασθενείς non-Covid σε απλές κλίνες και στη ΜΕΘ. Τους ασθενείς με κορονοϊό θα παραλαμβάνει η άλλη επιχείρηση του ομίλου, το Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή».


Δεν υπάρχουν σχόλια: