Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΑΔΗΣ

 


Η δημοσιογραφία των χορηγιών 

 

Παρήλθε μήνας με τον Δημάδη στην ένοχη σιωπή. Για όσα μετριοπαθώς του καταλόγισαν σε σχέση με την προσφορά των υπηρεσιών του κυρίως προς την Bayer κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Ανταποκριτών ξένου τύπου. 

 

 

Θα θυμάστε πως είχε εξέλθει ως σκώληκας από τη τρύπα του απειλώντας μας με ακροατήρια υπό το έωλο ως αποδεικνύεται επιχείρημα, πως εξαναγκάστηκε από τους δικηγόρους του να υπαναχωρήσει ο Guardian από τις εναντίον του αποκαλύψεις. Για να του ζητήσουμε κάτι απλό. Να εμφανίσει ενώπιον όλων την έκφραση συγνώμης από την έγκυρη Βρετανική εφημερίδα επικυρωμένη από κάποιο δικαστήριο. Ακόμη και της Ζουαζηλάνδης. 

Σιγή νεκροταφείου. Προηγήθηκε βεβαίως αυτής μια άνανδρη και συκοφαντική επίθεση εναντίον μου. Γιατί αυτό που ισχύει αλλά και θα ισχύει για πάντα για κάθε Δημάδη του Μιντιακού κανιβαλισμού,  είναι το ότι η δειλία γεννά σοβαροφάνεια εν αντιθέσει με το θάρρος που μετριέται με τη σοβαρότητα και την μπέσα. Τα άσφαιρα πυρά μιας δημοσιογραφικής θρασύτητας όμως, μεταλλάχθηκαν σε πυροκροτητή της εν υπνώσει οργής μου.Όσο έτσι αυτό το παράσιτο του αναλφαβητισμού, εξακολουθεί να κρύβεται έντρομο πίσω από τις αποφάσεις ενός ΔΣ του οποίου υπήρξε κορυφαίο στέλεχος, τόσο εγώ θα του βγάζω τη μάσκα. Γιατί η ευθύνη ενός ΔΣ εκτός από συλλογική είναι και ατομική.  

Ιδού τι εγράφη γι αυτόν.. 

Ψέματα, μεθοδεύσεις, αβάσιμες κατηγορίες, χειρισμοί, εκφοβισμοί και, στον πυρήνα, μεγάλα χρηματικά ποσά από μία ακόμη γερμανική εταιρία, την Bayer αυτή τη φορά, με στόχο τη χειραγώγηση δημοσιογράφων. 

Με αυτά τα λόγια περιγράφει τη δράση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη (γνωστού στην Ελλάδα από το «Perouka Gate») ο Ιαν Γουίλιαμς, αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών των ΗΠΑ (FPA) και του Ιδρύματος Ξένων Ανταποκριτών (FPF), ο οποίος μίλησε στη «δημοκρατία». 

Την ιστορία, που ξεπερνά κάθε φαντασία και αποκαλύφθηκε από emails του ίδιου του Δημάδη, έφερε στο φως η βρετανική εφημερίδα «Guardian». Οπως αποκαλύπτει η ηλεκτρονική αλληλογραφία, που έστειλε η ίδια η Ενωση Ανταποκριτών στην εφημερίδα, ο Θάνος Δημάδης, ο οποίος διετέλεσε εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2019, ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους αντιπροέδρους της Bayer, Ρέι Κέρινς και Κρις Λόντερ, για να προσφέρει τις… υπηρεσίες του μέσω των δύο οργανισμών στην επικοινωνιακή πολιτική της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: