Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΟΦΕΙΛΩ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ

 Την οικογένεια του Μίκη όπως και τον ίδιο την γνώριζα και εξακολουθώ καλά. 

 

Οικογένεια ως προς τους γονείς ηθικών αρχών και πολιτικών πανανθρώπινων αξιών. Τον αδελφό του έναν από τους πλέον εξέχοντες δημοσιογράφους τον είχα μέντορά μου στα πρώτα δημοσιογραφικά μου βήματα, τα οποία στήριξε και η σύζυγός του η Νίτσα Λουλέ Θεοδωράκη. 

 

 

Όπως θ’ αντιλαμβάνεστε ήξερα και τη Μαργαρίτα τη Μαργαρώ πανάθεμά την. Το αγκάθι της οικογένειας αλλά είχα την δω χρόνια και στη φωτό δεν την αναγνώρισα. 

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί απάδουν της φωτεινής ιστορίας ενός αρχάγγελου της μουσικής όπως ο Μίκης τον οποίο αυτή, η κόρη του, αποφάσισε σήμερα, ναι σήμερα να τον εκθέσει ανεπανόρθωτα. 

Για κάποιους λόγους είναι υπερχρεωμένη με μυθικά ποσά που πλέον δεν είναι αντιμετωπίσιμα ούτε από την οικονομική επιφάνεια του Μίκη. Κάποια από αυτά στην εφορία κάποια άλλα σε τράπεζες και περιορίζομαι εδώ. 

Μόνη της κατέστη το όνειδος της οικογένειας φέρνοντας με την δημόσια έκθεσή της τον πατέρα στη δυσχερέστερη των θέσεων που θα έχει βρεθεί. 

Φοβάμαι πως ο Μίκης νιώθει ότι οι εξορίες οι κακουχίες οι βασανισμοί είναι πταίσματα εμπρός σε αυτή τη διαπόμπευση, αλλά πλέον πλησιάζει τα εκατό και είναι ανίσχυρος να το αντιμετωπίσει. 

Αφήστε δε που δεν θέλω να φανταστώ τι θα συμβεί όταν το τεράστιο για την ελλάδα αυτό μέγεθος που καλείται Μίκης Θεοδωράκης φύγει από την ζωή. 

Σταματώ εδώ γιατί όπως αντιλαμβάνεστε γνωρίζω πολλά περισσότερα αλλά σέβομαι ό,τι αυτή δεν σεβάστηκε. Την "ημέρα" αλλά και τον πατέρα σύμβολο για τον δημοκρατικό λαό. 

Αν βιάστηκα να πάρω θέση ήταν γιατί δεν την αναγνώρισα. Ζητώ συγνώμη αν υπήρξα προπέτης..Δεν το συνηθίζω όπως γνωρίζετε.. Αλλά ακόμη και τώρα δεν θέλω να το πιστέψω..

Δεν υπάρχουν σχόλια: