Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ

 


«Ακόμα ένας χάρτης που αποδεικνύει τη σημασία της Αλεξανδρούπολης. Χωρίς το λιμάνι της πόλης, τη σύνδεση με Σιδηροδρομική Εγνατία, τη σύνδεση με τις κάθετες οδούς της Εγνατίας, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη "Three Seas Initiative"». 

 

 

Αυτό το «τιτίβισμα» έκανε ο Αμερικανός πρέσβης Πάιατ, αναπαράγοντας έναν χάρτη για την «πρωτοβουλία των τριών θαλασσών», ενός σχήματος που έχει στηθεί ανάμεσα σε 12 χώρες της Ανατ. Ευρώπης, για να «ενώσει» τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό σε Μαύρη Θάλασσα, Βαλτική και Αδριατική, με μέτωπο στη Ρωσία. Ρίχνοντας μια ματιά στον χάρτη, ο σχεδιασμός αυτός φτάνει έως τον Καύκασο, διασχίζοντας Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία. 

Ενώ στις περιγραφές που τον συνοδεύουν, διαβάζουμε για το πώς η «επένδυση» των ΗΠΑ στην Ελλάδα την καθιστά το «στρατηγικό βάθος» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που «από τη Νότια Κορέα στην Ινδία, από εκεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Ισραήλ, μέχρι τη Νορβηγία (...) έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο Δίκτυο Συμμαχιών, για την ανάσχεση της Κίνας και της Ρωσίας». 

Ε, συνδυάστε τα αυτά με τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως την επικίνδυνη συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για «συνδρομή» στα πολεμικά σχέδια στον Περσικό, και εύκολα καταλαβαίνετε: Πιο «μέσα» στο μάτι του κυκλώνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών... δεν γίνεται.

Υ.Γ. Φανταζόμαστε πως η λύσσα για τη συγκέντρωση του ΚΚΕ έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη, όπως και το κυνηγητό της αστυνομίας απέναντι στις Οργανώσεις του ΚΚΕ στον Εβρο, με διάφορες χαφιέδικες καταγγελίες περί ενοχλητικών αφισών και πανό, θα είναι... για λόγους υγείας και περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: