Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

 Η συντεταγμένη και με όλα τα μέτρα προστασίας ανταρσία των εργαζομένων χθες έσπασε τον τρόμο βάζοντας φτερά στις λαϊκές διεκδικήσεις

 

Η απεργία έγινε, απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν, απεργιακές περιφρουρήσεις σε χώρους δουλειάς έγιναν, η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν πέρασε! 

Η 26η Νοέμβρη 2020, μέρα απεργίας εν μέσω πανδημίας και ασφυκτικών αστυνομικών απαγορεύσεων, θα περάσει στην ιστορία του εργατικού κινήματος ως μια σοβαρή μάχη και ως μια κρίσιμη επιτυχία, που ανοίγει ρωγμή στην ολοκληρωτικού τύπου κυβερνητική πολιτική.

Ο αγώνας και η αγωνία των εργαζομένων, των νέων και των ανέργων για ζωή, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις για την Υγεία και την ανατροπή της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής για την πανδημία, για την εργασία, την εκπαίδευση, την ελευθερία και το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και την εργατική πάλη, δεν μπορούν να κατασταλούν.

Κανένας συρμός δεν κινήθηκε στην Αθήνα, παρά την απεργοσπαστική προσπάθεια χθες το βράδυ. Χιλιάδες απεργοί δηλώθηκαν σε πολλούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, παρά την απεργοσπαστική παρέμβαση του κυβερνητικού και αστικοποιημένου συνδικαλισμού. Τα πλοία δεν κινήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά και αλλού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: