Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ

 Μια πολιτική συμμορία δι ενός μπαστουνοτραβόλτα, του Σταϊκούρα, αποφάσισε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ πως υπό τις δεδομένες συνθήκες σύνθλιψης του λαού μπορεί ένα άτομο να επιβιώσει με 617 ευρώ μηνιαίως!! Και δεν έχουν ακόμη ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Ο ίδιος με μια κοινοβουλευτική θητεία από ενοικιαστής βρέθηκε ιδιοκτήτης διαμερίσματος στη παραπλεύρως εμού πολυτελή πολυκατοικία, προφανώς με 1147 ευρώ μηνιαίως γιατί έχει και απόγονο. Δεν είστε αξιολύπητοι. Γιατί οτι βάλατε στη κάλπη βάλατε και στη ζωή σας.. 

 

 

 

 Είσαι ένας από τους 4.043.017 φορολογούμενους (το 83,15% του συνόλου) που το έτος 2018 δήλωσαν ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από μισθούς και συντάξεις μέχρι 20.000,00 ευρώ, βλέπε (ΑΑΔΕ) https://www.aade.gr/menoy/statistika-deiktes/eisodema/etesia-statistika-deltia). 

Τότε ανήκεις στην «μεσαία» τάξη κατά τον «λόγιο» πολιτικό κ. Σταικούρα (λέμε τώρα κάτι και εμείς για να περνάει η ώρα). 

Η «ανακάλυψη» αυτή έγινε για να δικαιολογηθεί η μείωση του ακατάσχετου. Δηλαδή ένας άνθρωπος που μένει μόνος του με 537 ευρώ μπορεί να τα βγάλει πέρα πληρώνοντας το ενοίκιο, το φαγητό του και τους λογαριασμούς του. Στους δύο ενήλικες αρκούν τα 906 ευρώ το μήνα. Εάν οι δύο αυτοί ενήλικες αποκτήσουν και ένα παιδί, τότε σύμφωνα πάντα με τον κ. Χρ. Σταϊκούρα «σε ένα νοικοκυριό με δύο ενήλικες και ένα τέκνο οι δαπάνες είναι 1.126 ευρώ το μήνα». Επίσης αν υπάρχουν δύο παιδιά «οι δαπάνες αυτές ανέρχονται στα 1347 ευρώ».

Εν τέλει μας λύθηκε η απορία. Γιατί η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι αυτή που είναι. Απλά επειδή μας κυβερνούν τέτοιοι «μεγάλοι» πολιτικοί άνδρες, υπουργοί και πρωθυπουργοί.

Αλλά εσύ οδεύοντας προς το 2021 «πανηγυρίζεις» για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του δημοσίου και τις επερχόμενες επενδύσεις τύπου Microsoft.

Η εικονική πραγματικότητα μέσα από τα μάτια της «μοναξιάς» σου

Εκδίδεις τα πιστοποιητικά και υπεύθυνες δηλώσεις που χρειάζεσαι από τον καναπέ σου, με τον φορητό σου υπολογιστή. Έχεις τον κόσμο στα πόδια σου. Δεν «πανηγυρίζεις» μόνο εσύ. Χαρές και πανηγύρια έχει και η κυβέρνηση.

Εισέρχεσαι στο gov.gr και «όλος ο κόσμος είναι στα πόδια σου». Συνειδητοπείς ότι «έχεις όλη την περιουσία σου σε μια εικόνα». Έχεις την «δημοκρατική» επιλογή να εισέλθεις στην εφαρμογή με όποιο κωδικό πρόσβασης θέλεις. Θέλεις τον κωδικό του taxisnet, θέλεις των λογαριασμών σου που διαθέτεις στις τράπεζες (alpha bank, της εθνικής, της eurobank ή της πειραιώς).

Θεωρείται βέβαιον ότι ως «μεσαία» τάξη σίγουρα διαθέτεις λογαριασμούς καταθέσεων αν όχι σε όλες τουλάχιστον σε δύο τράπεζες με «φουσκωμένο κομπόδεμα»...

Ας επιστρέψουμε στους πανηγυρισμούς σου.

Αρχίζεις να αναρωτιέσαι, ρε μπας και βλέπουν και άλλοι ότι εγώ; η ΑΑΔΕ έχει πρόσβαση στην περιουσία μου. Λες που είναι το πρόβλημα; Η κυβέρνηση της χώρας μου βλέπει την περιουσία μου. Εδώ την πάτησες.  

Ο ιδρυτικός νόμος της ΑΑΔΕ είναι αντίθετος στις επιταγές του Συντάγματος καθώς αφενός διότι ανατίθενται σε αυτήν αρμοδιότητες του στενού πυρήνα του κράτους και αφετέρου είναι πολιτικά ανεύθυνη και δεν υπόκειται σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό έλεγχο, παρότι υποκαθιστά την Κυβέρνηση. 

Ειδικότερα, η σύσταση της επίμαχης ανεξάρτητης Αρχής παραβιάζει τα άρθρα 82, 84 και 86 του Συντάγματος, καθώς δεν μπορεί να τις καταλογιστεί πολιτική ευθύνη, όπως αναγνωρίζεται από το κοινοβουλευτικό σύστημα στα μέλη της Κυβέρνησης. Συνεπώς, οι αρμοδιότητες της Αρχής σε αντίθεση με τις Συνταγματικές επιταγές την καθιστούν φορέα στην ουσία νομοθετικής εξουσίας, που υποκαθιστά εν τέλει την Κυβέρνηση. 

Δεν μπορεί να ελεγχθεί από τα αρμόδια υπουργεία, δεν λογοδοτεί και δεν έχει ευθύνες, παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις του κοινοβουλευτικού συστήματος και της εκτελεστικής εξουσίας. Ευθύς μόλις τυπώσεις τα πιστοποιητικά που επιθυμείς, αυτόματα τελειώνουν οι χαρές και τα πανηγύρια. Δυστυχώς ή ευτυχώς για σένα, συνεχίζεις να ανήκεις στους 4.043.017 φορολογούμενους (το 83,15% του συνόλου) και ανήκεις στην «μεσαία» τάξη. 

Γιάννης Περάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: