Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΙΤΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ


 Ανοίξτε επιτέλους τις αίθουσες.. Τα κελιά προκαλούν ανήκεστες βλάβες ψυχή τε και σώματι πολύ χειρότερες από εκείνες του κορωναϊού..


ROME (UrduPoint News - 26 Οκτωβρίου 2020) 

 

 

Οι ιταλικές επαγγελματικές ενώσεις και διασημότητες από κινηματογραφικές , θεατρικές και κλασικές μουσικές βιομηχανίες κάλεσαν τη Δευτέρα τον πρωθυπουργό της χώρας Giusppe Conte να αναθεωρήσει την τελευταία απαγόρευση πολιτιστικών εκδηλώσεων που σχετίζεται με το κοροναϊό. να διαρκέσει σχεδόν ένα μήνα. 

Ο διάσημος Ιταλός μαέστρος Ρικάρντο Μούτι έκανε έκκληση στο Κοντέ, ζητώντας του να "αναζωογονήσει τις θεατρικές και μουσικές δραστηριότητες" στην επιστολή που δημοσίευσε η εφημερίδα Corriere della Sera. 

 "Η εξαθλίωση του νου και του πνεύματος είναι επικίνδυνη και βλάπτει επίσης την υγεία του σώματος. ... Τα θέατρα διευθύνονται από άτομα που γνωρίζουν τους κανονισμούς κατά της COVID και τα συνιστώμενα μέτρα ασφαλείας ήταν πάντα σεβαστά", δήλωσε ο Muti. 

Ο Carlo Fontana, ο πρόεδρος της ένωσης AGIS, ο οποίος συγκεντρώνει ιταλικές εταιρείες ψυχαγωγίας, δήλωσε σε ξεχωριστή επιστολή που δημοσίευσε η εφημερίδα la Repubblica, ότι "είχαν αποδειχθεί ότι είναι ένας από τους ασφαλέστερους χώρους για δημόσιες εκδηλώσεις και έχουν πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στο βήμα τα μέτρα, "προσθέτοντας ότι το νέο κλείσιμο θα οδηγήσει σε μια κρίση που θα ήταν δύσκολο να αποφευχθεί. 

Οι πωλήσεις εισιτηρίων για πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά το κλείσιμο της άνοιξης μειώθηκαν κατά 75%, ενώ το 20% των κινηματογράφων στη χώρα δεν άνοιξε ξανά, σύμφωνα με την εφημερίδα. 

Ορισμένοι εξέχοντες σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και ηθοποιοί έχουν επίσης απευθυνθεί στον υπουργό Conte και Πολιτισμού Dario Franceschini, επικρίνοντας την απαγόρευση των θεάτρων και των κινηματογράφων. 

Η επιστολή, υπογεγραμμένη από περισσότερες από 100 πολιτιστικές προσωπικότητες και εξειδικευμένους συλλόγους, απαιτεί ανοιχτή συζήτηση για "δράση χωρίς λογική και χρήση". Όπως και οι περισσότερες άλλες χώρες της Ευρώπης , η Ιταλία αντιμετώπισε αύξηση στις καθημερινές καταχωρημένες υποθέσεις COVID-19 τον Οκτώβριο . 

Αρκετές ιταλικές περιοχές, όπως η Λομβαρδία, το Λάτσιο και η Καμπανία, επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας ως απάντηση στο αυξημένο ποσοστό μόλυνσης. Μέχρι σήμερα , η Ιταλία έχει καταγράψει περισσότερες από 525.000 περιπτώσεις COVID-19 και περισσότερους από 37.000 σχετικούς θανάτους. Η χώρα ήταν από τα χειρότερα χτυπημένα την άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: