Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ

 Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη ανακοινώνεται στο Εφετείο της Αθήνας η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ήδη Σωματεία και φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος έχουν οργανώσει συγκέντρωση για τις 10 π.μ. στον σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι», με την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες.

Στο κάλεσμα που απευθύνει το ΠΑΜΕ στα Σωματεία για τη συγκέντρωση, σημειώνεται:

«Οι λουφαγμένοι σε ένα βαθμό σήμερα φασίστες, όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου, θα συνεχίσουν να είναι η χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Δεν έπαψαν ποτέ να στηρίζουν όλα τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματά μας, τις Συλλογικές Συμβάσεις, την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Εχουν το μερτικό τους όποτε τους καλούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα να μπαίνουν εμπόδιο στο να σηκώνουν οι εργαζόμενοι κεφάλι, για να επικρατεί στους χώρους δουλειάς και σε σχολεία σιγή νεκροταφείου, ενισχύοντας το φόβο και το συμβιβασμό.

Τα Συνδικάτα έχουμε τη δύναμη να τους απομονώσουμε με την οργάνωση αγώνων που στοχεύουν την αιτία που τους μεγαλώνει, τους τροφοδοτεί και τελικά τους χρησιμοποιεί όποτε και όπως βολεύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων: Τον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όσα έλεγαν τα Συνδικάτα πριν το ναζιστικό μόρφωμα συρρικνωθεί εκλογικά, τα στελέχη του αλλάξουν κόμματα και το κίνημα ακυρώσει με τον αγώνα του την εγκληματική του δράση. Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνεται με στόχο να πληρώσουν ξανά τα εργατικά - λαϊκά στρώματα τη νέα κρίση, τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και ενάντια στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ετσι μόνο αντιμετωπίζονται οι φασίστες, όσα μορφώματα κι αν επινοήσουν.

Απαίτησή μας είναι να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής».

Ολοκλήρωση της δίκης μετά από πέντε χρόνια

Η δίκη ολοκληρώνεται πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη με τους 68 κατηγορούμενους, στους οποίους περιλαμβάνεται και η ηγετική ομάδα, η οποία έχει σκορπίσει ή έχει δημιουργήσει άλλα φασιστικά μορφώματα. Μια καθυστέρηση για την οποία ευθύνονται οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν είχαν πάρει εξαρχής όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της διαδικασίας.

Στον αντίποδα των απαράδεκτων ισχυρισμών της εισαγγελέα, η οποία με την αγόρευσή της επιχείρησε να βγάλει λάδι την εγκληματική οργάνωση, αποσιωπώντας το βασικό κίνητρο που είχαν τα μέλη της για τη διάπραξη των εγκλημάτων τους, η Πολιτική Αγωγή και δεκάδες μάρτυρες ανέδειξαν ότι η ναζιστική ιδεολογία είναι η «μήτρα» όλων των δολοφονικών και άλλων επιθέσεών τους. Αναδείχθηκε επίσης ότι όλες οι επιθέσεις (δολοφονία Φύσσα, επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ενάντια στους Αιγύπτιους αλιεργάτες κ.λπ.) είχαν κοινά χαρακτηριστικά: Συγκρότηση, συντονισμένη κινητοποίηση, οπλισμός, παρουσία στελέχους που καθορίζει την έναρξη και τη λήξη της εφόδου, ομοιόμορφη εμφάνιση - ενδυμασία και προφανώς επιλογή στόχων με βάση την ιδεολογία της οργάνωσης: Τα θύματα ήταν κομμουνιστές, μετανάστες, αντιφασίστες. Προς το ίδιο συμπέρασμα άλλωστε συνηγορούν η στρατιωτική δομή και ιεραρχία, η τυφλή υπακοή στον αρχηγό, η στρατιωτική εκπαίδευση κ.ο.κ.

Η ακροαματική διαδικασία ανέδειξε επίσης τις διασυνδέσεις της φασιστικής συμμορίας με τον κρατικό μηχανισμό και με επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως φανερώθηκε από την υπεράσπιση των αιτημάτων των εργολάβων και των εφοπλιστών της Ζώνης του Περάματος (στο οποίο πλαίσιο ήταν ενταγμένη η δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές συνδικαλιστές, η οποία άλλωστε είχε προαναγγελθεί από τον Λαγό μέσα στο λιμάνι) αλλά και από τις πολύμορφες διευκολύνσεις που απολάμβανε η ΧΑ από την αστυνομία, η οποία παρείχε κάλυψη σε επιθέσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: