Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

 Απόσπασμα από την προκήρυξη της 17ης Νοέμβρη για την εκτέλεση του Παύλου Μπακογιάννη

 


 

Σαν σήμερα στις 26/09/1989 η Επαναστατική Οργάνωση 17Νοέμβρη εκτελεί , στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Ομήρου , τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μπακογιάννη λόγω της άμεσης εμπλοκής του στο σκάνδαλο Κοσκωτά το οποίo ήταν ως τότε το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. 

 Η προκήρυξη

"Αποφασίσαμε λοιπόν να εκτελέσουμε τον απατεώνα και ληστή των χρημάτων του λαού Μπακογιάννη. Ο κύριος αυτός είναι υπεύθυνος όχι μόνο γιατί έκλεψε τα πρώτα 60 εκατομμύρια του ιδρυτικού κεφαλαίου της Γραμμής. 

Αλλά και για τις εκατοντάδες εκατομμύρια που είτε έκλεψε μαζί με τον συνεργάτη του Κοσκωτά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Γραμμής αλλά και για την αγορά μέσω της Γραμμής της Τράπεζας Κρήτης, είτε εισέπραξε σαν αντίτιμο απ' τα κλεμμένα του Κοσκωτά, για την ανεκτίμητη συνεργασία του κι εκδούλευση, χωρίς τις οποίες δεν θα μπορούσε να μεταμορφωθεί ούτε σε εκδότη ούτε σε τραπεζίτη. 

Ο Μπακογιάννης υπήρξε ο κύριος και βασικός συνεργάτης του Κοσκωτά και άρα συνένοχος του στην πρώτη φάση της σταδιοδρομίας του που υπήρξε καθοριστική για τη μετέπειτα αναρρίχηση του στις κορυφές του εκδοτικού και τραπεζικού κατεστημένου. 

Και είναι η έσχατη κατάπτωση για το Συνασπισμό να δέχεται να συζητάει και να διαπραγματεύεται μ' έναν τέτοιο απατεώνα σαν εκπρόσωπο της ΝΔ." 

Απόσπασμα από την ανάληψη ευθύνης της Ε.Ο.17Ν. για την εκτέλεση Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: