Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ

 ..ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ (ΚΑΛΗΜΕΡΑ)



«Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις». Με αυτό το μήνυμα ...έβγαλε ξανά την υποχρέωση το Σάββατο ο κρατικός μηχανισμός απέναντι στους χιλιάδες κατοίκους της Δυτικής Αττικής, που σαν να μην έφτανε η καθημερινή δυσοσμία, πνίγηκαν και από τον τοξικό καπνό της πυρκαγιάς που ξέσπασε στον ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά και σε μια μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, τη 14η μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο! 

Το ίδιο μήνυμα είχε σταλεί λίγες μέρες πριν στους πνιγμένους από τις πλημμύρες σε Ιόνιο και Θεσσαλία, ενώ εκ των υστέρων η κυβέρνηση τους πετάει τα γνωστά ψίχουλα, που δεν φτάνουν ούτε για τα στοιχειώδη, και τάζει μερικά μπαλώματα στις υποδομές, που με μαθηματική ακρίβεια δεν θα αποτρέψουν την επόμενη τραγωδία. 

Ολα αυτά, φυσικά, με βάση το περιβόητο δόγμα «κόστος - όφελος» για τις ελίτ, και την κατεύθυνση της ΕΕ πως ειδικά στις φτωχότερες περιοχές είναι προτιμότερο το κράτος να «αποζημιώνει» τους πληγέντες με αστεία βοηθήματα, παρά να παίρνει προληπτικά μέτρα ουσιαστικής προστασίας των λαϊκών στρωμάτων, από τα οποία όμως η ολιγαρχία δεν έχει άμεσα οικονομικά οφέλη. 

Τα ίδια ακριβώς κριτήρια είναι που «λάμπουν» και στην περίπτωση της πανδημίας. Σε αυτά λοιπόν πρέπει να κλείσουν την πόρτα οι εργαζόμενοι, όπως και στην προσπάθεια να φορτώσουν τις ευθύνες του κράτους στην «ατομική ευθύνη», όχι για να μείνουν σπίτι, αλλά για να βγουν απ' αυτό, διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: