Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ

 


Ξεκίνησε το παραμύθι του καταλληλότερου.. Του όπως τον χαρακτήρισαν οι γιατροί της Καρδίτσας ποντικού που τράπηκε σε φυγή μόλις άρχισαν τα γιούχα.. Και το θέμα που τίθεται είναι σε ποιον απευθύνονται. 

Σ’ αυτούς που διαθέτουν την δυνατότητα σύγκρισης με σημείο αναφοράς την πραγματικότητά τους ; Φυσικά και όχι. 

 

 

Στους μικρομεσαίους κυρ Παντελήδες της Αγίας Ιδιοκτησίας που παραπλανημένοι τους επέλεξαν στην κάλπη ως μη χείρον μεταξύ μιας διπλής φενάκης; (του Σύριζα της χυδαίας κυβίστησης και της ΝΔ του νεοφιλελεύθερου κυνισμού) Δεν νομίζω. Καταστρέφονται και είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. 

Μήπως τους συνταξιούχους τους οποίους εμπαίζουν με αναδρομικά ψίχουλα εκ της μεγάλης λεηλασίας που ακόμη δεν έχουν διασταυρωθεί ούτε δια χειραψίας μαζί τους; Απλώς εξοργίζονται έτι περισσότερο. 

Τι απομένει; Το κεφάλαιο και τα παρακολουθήματά του.. Μα αυτοί είναι ήδη πεπεισμένοι περί της πολιτικής καταλληλότητας του κοινωνικά ακατάλληλου, δεδομένου πως τους έχει σε απ’ ευθείας σύνδεση με τα δημόσια ταμεία. Δεν υπάρχει μέρα που να μην λούζονται σε χρήμα ζεστό εξωφρενικά δυσανάλογα προς τον αριθμό τους.. Τόσο που καθιστούν τους δημοσκοπικούς φακούς πολλαπλασιαστικά μυωπικούς. Βλέπουν όσους χωρά το σαλόνι μιας βίλας στην Εκάλη αλλά στο τετράγωνο. 

Σύντομα όμως θα υποχρεωθούν ν’ αλλάξουν γυαλιά όταν στο Σύνταγμα ή επί το ορθότερο το Σύνταγμα θα βυθιστεί σε μια θάλασσα οργής.. Μιας οργής αναμμένο κάρβουνο που προς το παρόν καίει εκείνους που το κρατούν στο χέρι τους ακόμη.. Που θα πάει .. Θα το πετάξουν στους καταλληλότερους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: