Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ


 Ανωνύμου του Έλληνος

 

 Επειδή δεν τα είπαμε, όταν έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις της Άγκυρας, ο Ερντογάν έκανε μέγιστο λάθος, που σηματοδοτεί επιτάχυνση της δύσης του άστρου του. 

 

 

Όποιος και να είσαι, δεν τα βάζεις με τον Κεμαλισμό και μάλιστα τόσο απαξιωτικά για τον ιδρυτή του τουρκικού κράτους. Ιδιαίτερα όταν είσαι στην ουσία τουρκικό «ΠΑΣΟΚ» με ροζέ κεμαλικό φερετζέ, όσο κι αν ξέβαψε στον δρόμο. 

Από πίσω έρχεται, τον ετοιμάζει καιρό το τουρκικό κατεστημένο -κι όχι μόνο- ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Ερντογάν στην θέση Ερντογάν! Οι επιτυχημένες συνταγές χρησιμοποιούνται ξανά…

Δεν επεκτεινόμεθα μήπως ξεχάσουμε τις άλλες ελληνικές νίκες. 

Πώς να παραλείψουμε την πρόσφατη και μεγάλη; Μπαινοβγαίνει, όποτε γουστάρει, το ερευνητικό τουρκικό σκάφος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ποντίζει καλώδια αναζητώντας υδρογονάνθρακες και σεις απλώς παρακολουθείτε με πατριωτικό φραστικό τσαμπουκά. 

Ψυχραιμία λέγεται τώρα πλέον η κατά κράτος υποχώρηση; Τί πρέπει να γίνει; Μοίρασμα όποιου πλούτου κρύβει το Αιγαίο και η Α. Μεσόγειος ανάμεσα στις χώρες, που αμφότερα περιβρέχουν. Γιατί φοβάστε τις λέξεις ή μήπως τις καταστάσεις; Γιατί ο «Δαβίδ» πάει τάχα ν’ αποκλείσει τον «Γολιάθ», παρά τα παθήματά του τα τελευταία 200 χρόνια; 

Δεν υπάρχει άλλη λύση. Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και μάλιστα δίχως την επικυριαρχία ξένων αφεντικών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: