Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΚΑΡΑΓΚΙΟζΗ ΜΠΕΡΝΤΕ Η ΒΟΥΛΗ


Ζήλωσε ο πρωθυπουργός δόξαν Ελευθέριου Βενιζέλου και φαντασιώνεται πως μεγάλωσε την Ελλάδα προς δυσμάς αλλά δεν αντελήφθη πως ακόμη κι εκεί έτρεξε μόνος του και ήρθε δεύτερος.. Και πότε; Όταν τα ουσιαστικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας αμφισβητούνται εμπράκτως ακόμη και στο ανατολικό Αιγαίο. Ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού παρέδωσε γη και ύδωρ ως πρωθυπουργός στους Αμερικανούς τώρα ως νέος Αραπάκης της Κυπριακής τραγωδίας, δηλώνει εμμέσως εξαπατημένος.. Τσίρκο.. ΚΚΕ : Ούτε σπιθαμή ελληνικής κυριαρχίας..




Την πολιτική της κυβέρνησης που καλλιέργησε την εικόνα της τεράστιας διπλωματικής επιτυχίας με την υπογραφή των «ιστορικών συμφωνιών» κατήγγειλε ο Νίκος Παπαναστάσης βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την επικύρωση των συμφωνιών με Ιταλία και Αίγυπτο για τις ΑΟΖ.

Όπως είπε, παρά τους κομπασμούς της κυβέρνησης ότι οι συμφωνίες εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα, ουσιαστικά εξυπηρετούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της ΝΑ Μεσογείου αλλά και τη συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων υπό την ΝΑΤΟική εποπτεία.

Ο Ν. Παπαναστάσης, υπενθύμισε τις δηλώσεις του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για ενεργειακά θέματα, κ. Φάνον, που αναφερόμενος στο Αιγαίο, δήλωσε πως «πρέπει να είναι μία ανοιχτή - σε μπίζνες - περιοχή» και επισήμανε την ανάγκη «να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες που μπορεί να εμποδίσουν τα επενδυτικά σχέδια». Αυτή η θέση αποκαλύπτει ότι για τις ΗΠΑ, κυρίαρχο είναι το κέρδος των μονοπωλίων και όχι το διεθνές δίκαιο ή η διεθνής νομιμότητα που η ελληνική κυβέρνηση συνεχώς επικαλείται, υπογράμμισε ο κομμουνιστής βουλευτής.


Κατήγγειλε, επίσης, την κυβέρνηση που επικαλείται και πάλι το ιδεολόγημα της «εθνικής ομοψυχίας» για να περάσει τα αντιλαϊκά σχέδιά της. Υπενθύμισε ότι την εθνική ομοψυχία επικαλέστηκε και όταν υπέγραφε την τελευταία Ελληνοαμερικανική συμφωνία που μετέτρεψε τη χώρα σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, την οποία προετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης για την υπογραφή των μνημονίων. «Η επίκληση αυτού του ιδεολογήματος, από μια αστική κυβέρνηση είναι ύπουλη και επικίνδυνη, γιατί αποβλέπει στην παραίτηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από τους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κατήγγειλε τη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων που καλλιεργούν το μύθο ότι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας της χώρας μας απέναντι στην αμφισβήτησή τους από την τουρκική αστική τάξη είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και υπενθύμισε τις δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ, που αποκάλυψε την παραπλανητική πολιτική της κυβέρνησης όταν κάλεσε σε επίλυση των ελληνοτουρκικών σε πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης, επιβεβαιώνοντας πως ο στόχος της ΝΑΤΟικής συνοχής στην περιοχή απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα είναι το στοιχείο που δίνει αέρα στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: