Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ..ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ..



 Στο βάθος του σκηνικού η μεγάλη εικόνα μικρά πλανάκια από την οποία προβάλλονται στο Αιγαίο και την Κύπρο. Αν ούτε και τώρα καταλαβαίνετε που μας έχουν τα καθεστωτικά ερπετά εμπλέξει τότε όταν το μάθετε θα είναι πάρα πολύ αργά. Όπως δήλωσε αμερικανός τεχνοκράτης στρατιωτικών εξοπλισμών από τη στιγμή που θα δεις τον σύγχρονο ρωσικό πύραυλο το ζήτημα είναι αν προλαβαίνεις να εκπλαγείς..




Αξιωματούχος από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αναγνώρισε, την Τετάρτη (26/08), ότι υπήρχε σύγκρουση οχημάτων μεταξύ ρωσικών και αμερικανικών δυνάμεων, την προηγούμενη ημέρα, στην ανατολική Συρία. Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν σε ένα περιστατικό σύγκρουσης με ρωσικές δυνάμεις, στη Συρία, που έγινε την Τρίτη (25/08).

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Ουλιότ, δήλωσε την Τετάρτη (26/08) ότι οι τραυματισμοί ήταν ευθύνη των Ρώσων και ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες υποχώρησαν προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση, κάτι που δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τα βίντεο που έχουν καταγραφεί.

Σε σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας αναφέρεται: «Στις 10 π.μ. περίπου (ώρα Συρίας), στις 25 Αυγούστου, μια συνηθισμένη περιπολία ασφαλείας Συνασπισμού με στόχο την ήττα του ISIS συναντήθηκε με μια ρωσική στρατιωτική περιπολία κοντά στο Ντέρικ, στη βορειοανατολική Συρία. Κατά τη διάρκεια αυτής της αλληλεπίδρασης, ένα ρωσικό όχημα χτύπησε ένα όχημα του Συνασπισμού, προκαλώντας τραυματισμούς στο πλήρωμά του».

Ακόμα, τονίζεται: «Για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, η περιπολία του Συνασπισμού αποχώρησε από την περιοχή. Οι ανασφαλείς και μη επαγγελματικές ενέργειες όπως αυτή αντιπροσωπεύουν παραβίαση των πρωτοκόλλων αποσυμπίεσης στα οποία δεσμεύθηκαν οι ΗΠΑ και η Ρωσία τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο Συνασπισμός και οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν κλιμάκωση με εθνικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά οι αμερικανικές δυνάμεις διατηρούν πάντα το εγγενές δικαίωμα και υποχρέωση της υπεράσπισης από εχθρικές πράξεις». ​

Ωστόσο, τα βίντεο που καταγράφηκαν από τη ρωσική πλευρά δείχνουν διαφορετική οπτική του συμβάντος. Συγκεκριμένα, στο σχετικό οπτικοακουστικό υλικό φαίνονται πολλά αμερικανικά οχήματα να μπλοκάρουν έναν δρόμο τα οποία, στη συνέχεια, προσπαθούν να παρακάμψουν πληθώρα τακτικών, όπως μέσω ενός ελικοπτέρου που πετούσε χαμηλά στην εν λόγω περιοχή. Ακόμα, τα αμερικανικά οχήματα φαίνεται πως προσπάθησαν να μπλοκάρουν τα ρωσικά, καθώς τα προσπερνούσαν, αλλά τα τελευταία περικύκλωσαν εκείνα των ΗΠΑ.

 Επίσης, το «Politico» ανέφερε, την Τρίτη (25/08), ότι το Πεντάγωνο ήταν διατεθειμένο να δηλώσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν εκείνες που καταδίωξαν τις αμερικανικές, σύμφωνα με προσχέδιο που υπέπεσε στην αντίληψη του μέσου μαζικής ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: