Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΤΑ ΜΙΝΤΙΑΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ


Παίζουν στα ζάρια τις ζωές του λαού.




Η κυβέρνηση ψάχνει στους «συνωμοσιολόγους» άλλοθι για την πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας, που γίνεται με κριτήριο τα συμφέροντα των ομίλων και όχι την προστασία της υγείας του λαού. 


«Τύφλα να 'χουν» όμως οι διάφορες περιθωριακές θεωρίες συνωμοσίας μπροστά στα διάφορα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας, που δεν αναμασούν απλώς την κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά την αναβαθμίζουν και σε ωμή απειλή ενάντια σε όποιον αμφισβητεί την πολιτική της απέναντι στην πανδημία, ενάντια σε όποιον διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αρθρογράφος των «Νέων», ο οποίος στην προχτεσινή κινητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών «είδε» την «καθιερωμένη επαναστατική γυμναστική» από μια «μειοψηφία», με «συνθήματα χωρίς αντίκρισμα, ενδεικτικά μιας γενικευμένης αδιαφορίας για την Εκπαίδευση».

Ξεκόβοντας μια κι έξω ότι αυτά που ζητάνε (μαζικοί διορισμοί, νέα σχολεία κ.λπ.) είναι αδύνατα «σε μια χώρα που προέρχεται από χρεοκοπία», τους κουνάει το δάχτυλο ότι η δουλειά τους είναι να μη μιλάνε και να επιβλέπουν την τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων «που ανακοινώνει η κυβέρνηση».

Κι από πάνω τους κατηγορεί ότι αντιδρούν στα ημίμετρα της κυβέρνησης επειδή ...τρέμουν την «αξιολόγηση»! Τέτοιες χυδαίες απόψεις, που εκτελούν «συμβόλαια» ενάντια σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας των μαθητών, είναι το καλύτερο στήριγμα της επικίνδυνης πολιτικής που παίζει στα ζάρια τη ζωή του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: