Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ,


Ή ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ;


Όχλος παρορμητικός με ισχαιμική νόηση.. Βγήκε στα κεραμίδια και σκούζει γιατί ο Παλαιστίνιος Αμπάς ακούμπησε το κεφάλι του στο μόνο προσκεφάλι που του προσφέρθηκε. Αυτό του Ερντογάν. 


Για να ξεκινήσει η δημόσια αποτύπωση χολερικού μίσους. «Τον πούλο όλοι από την ελλάδα» διαβάζω στα Μέσα δικτύωσης Κοινωνικού Αυνανισμού. Συγχέει τη πολιτική της θρησκείας με τη θρησκεία της πολιτικής και των διεθνών σχέσεων. Μίξερ του έχουν κάνει το μυαλό. 


Θα ήταν εξαιρετικά ανήθικο ν’ αποτιμήσει κανείς, με τα σύγχρονα οικονομικά εργαλεία, τα οφέλη του ελληνικού κράτους από τα δεσμά που αυτό ανέπτυξε μ έναν καθημαγμένο λαό, κατά τις πρώτες δύο δεκαετίες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Αλλά θα το κάνω λακωνικά. 


Πλημμύρισε απ’ άκρου εις άκρον ολάκερη η Αραβία με κατασκευές και προϊόντα ελληνικής παραγωγής. Αυτά για τα οποία η λυκοφωλιά της ΕΕ σου άνοιγε νεκροταφεία να τα κηδεύει. Για να υποκλίνεσαι τώρα γονυπετής ως πουτάνα και γκαρσόνι στον κοπρίτη επικυρίαρχο της Βησιγοτθίας. 


Και αυτά πλέον του γεγονότος πως κατά την περίοδο συγκρουσιακής αιχμής των σχέσεων Παλαιστίνης – Δύσης και επί μια δεκαετία η Ολυμπιακή υπερπλούτιζε γιατ’ ήταν ο μόνος αερομεταφορέας στον οποίο επιτρέπονταν πτήσεις υπεράνω των Αραβικών χωρών. 


Προηγουμένως το κράτος ένοπλος μπράβος των Αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή με το οποίο συμπτύξαμε εσχάτως κεραυνοβόλο έρωτα, το Ισραήλ, είχε αποδεδειγμένα υπονομεύσει την ηρωική αντίσταση των όποιων δυνάμεων είχε εγκαταλείψει η χούντα των στρατοκρατών στην Κύπρο. 


Κύλησαν από τότε ποταμοί αίματος στη πολύπαθη αυτή περιοχή με τους Παλαιστίνιους μόνους να ηττώνται και να συρρικνώνονται σε μια δυσδιάκριτη κουκίδα στον διεθνή χάρτη. Και με τους συμμάχους τους να διαλύονται στα εξ ων συνετέθησαν. 


Φανταστείτε κατ’ αντιστοιχία αν δεν είχαν επέμβει νικηφόρα οι Ρώσοι κατά του Ιμπραήμ ποια θα ήταν η μορφή του Ελληνικού κράτους σήμερα, που συνεστήθη από το όνειρο μιας ομάδας ξυπόλητων οπλαρχηγών. 


Ρώσοι, κατά της επανάστασης των οποίων και σε ρόλο περιφερειακών μπράβων για τα πλούτη των βασιλικών οικογενειών με τα κόκκινα λειριά, αποστείλαμε δια του «Εθνάρχη Βενιζέλου» 23 χιλιάδες αξιωματικούς και στρατιώτες να την καταστείλουν. Το πληρώσαμε με την Μικρασιατική καταστροφή. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος θα σημείωνε ο ρωσικός λαός αλλά δεν το κατέθεσε ποτέ. 


Σε παλιρροϊκό πολιτικό κύμα έχουν μετεξελιχθεί τώρα και οι Παλαιστίνιοι που τρέχουν να κρεμαστούν, όχι απ’ όποιο χέρι, αλλά απ’ όποια χείλη τείνουν ακόμη και ξύλινο λόγο βοηθείας. 

Ευκαιριακές συμμαχίες συνάπτουν αξιοποιώντας όποιο μέσο είναι πρόσφορο. Ακόμη και με αυτόν—τη Τουρκία-- που η επεκτατική της πολιτική σε τίποτα δεν διαφέρει από εκείνη του Ισραήλ που τους  ισοπεδώνει τον  και αρπάζει τα εδάφη τους. Αξιοθαύμαστοι..Βιώνουν δολοφονικά μια βάναυση κατοχή αποφασισμένοι να πέσουν μέχρις ενός. 

Δίχως ισχυρούς και τίμιους συμμάχους όπως τους Ρώσους, στους οποίους ευτύχησε η δική μας ιστορία και που παρά τούτα αν και είμαστε πράγματι ένα κράτος μικρό αποδείξαμε πως είμαστε σε θέση να διαπράξουμε μεγάλες ατιμίες.  Και σας θυμίζω τον Οτσαλάν. 

Κρατήστε λίγο την ανάσα σας. Συγκρατηθείτε. Οι συντεταγμένοι λαοί δεν μεταλλάσσουν τη θρησκεία σε πολιτική και ούτε υπακούουν στη πολιτική της θρησκείας. Όποτε συμβαίνει γεννώνται νεκροταφεία..

Δεν υπάρχουν σχόλια: