Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

TO MADE IN USA THE WALL ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ


Παράγοντες που στην Αθήνα «δουλεύουν» την υπόθεση «σύσφιξης» των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων κυκλοφορούν ένα σενάριο βάσει του οποίου πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που επιχειρούν αυτήν τη στιγμή στην Ανατ. Μεσόγειο, λαμβάνουν αεροπορική κάλυψη από ισραηλινά μαχητικά. 




H πληροφορία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται, αλλά η στόχευση είναι καθαρή, δείχνοντας τι σημαίνει «γεωπολιτική αναβάθμιση» και τι κινδύνους περικλείει το κομπρεμί με το κράτος - δολοφόνο του Παλαιστινιακού λαού.

Στο μεταξύ, πριν από μερικά 24ωρα βρέθηκε στο Ισραήλ ο ίδιος ο Αμερικανός αρχηγός ΓΕΕΘΑ για «συνομιλίες» με τον Ισραηλινό ομόλογό του, πυρήνας των οποίων ήταν ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών «μοιράζονται ένα αμοιβαίο συμφέρον για να αποτρέψουν το Ιράν και τους πληρεξούσιούς του από το να θέσουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της περιοχής», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης, από το ίδιο το ισραηλινό επιτελείο βγαίνει ως πληροφορία ότι τις τελευταίες μέρες οι ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις αυξάνουν την ετοιμότητά τους για «να υπερασπιστούν τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ από κάθε εχθρική απειλή», προετοιμάζοντας βασικά για ένα νέο γύρο ένοπλης αντιπαράθεσης σε βάρος άλλων λαών της περιοχής.

Με αυτά και με άλλα, φωτοστέφανο στο κράτος του Ισραήλ δεν χωράει, όσο κι αν το προσπαθούν χρόνια τώρα, διαδοχικά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στο όνομα των τριγωνικών ενεργειακών συμμαχιών στη Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: