Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

ΤΗ ΛΥΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για Αγία Σοφία: Μεγάλη πρόκληση - Πρέπει να προσέχουμε - Media
ΜΑΡΤΥΡΆ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ 




Δεν άκουσα όμως ποτέ από τον αρχιερατικό κλήρο να καταθέτει όχι τη διαμαρτυρία του αλλά την ίδια λύπη για τα αριστουργήματα που ανασύρει στην επιφάνεια η αρχαιολογική σκαπάνη στην Ιωνία. Λύπη για επιγραφές Ελλήνων φιλοσόφων και αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων, που παραχαράσσονται αποκρύπτονται ή αλλοιώνονται, για να μην μαρτυρηθεί τίνος προγόνων είναι τα μνημεία αυτά.. "Και διατί να το κρύψω άλλωστε" όπως έλεγε ο αλήστου μνήμης εφιάλτης; Με πονούν και με κόφτουν πρωτίστως αυτά και δευτερευόντως η Αγιά Σοφιά..



Τη λύπη του και την αγωνία του για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Στο περιθώριο εκδήλωσης τιμής για τους πεσοντες στο καθήκον πυροσβέστες ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης τόνισε: "Αυτό που έγινε είναι πολύ κακό. Είναι μια πρόκληση μεγάλη. Πρέπει να προσέχουμε" σχολίασε
Η ευαισθητοποίηση που δείχνει ο ελληνικός λαός για το θέμα, τον χαροποιεί. "Να τιμούμε όλοι την Αγία Σοφία και να μην φεύγουμε από τον αγώνα και την προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε " ευχήθηκε τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: