Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ (ΚΑΛΗΜΕΡΑ)

 Ο εμπαιγμός στο απόγειό του !!!


«Είμαι σίγουρος ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την σημερινή μέρα ως μία από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας». 


Τάδε έφη ο υπουργός Εργασίας σε εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος ψηφιακής απονομής συντάξεων «ΑΤΛΑΣ». Η κυβέρνηση επαίρεται για το «άλμα στο μέλλον» και το πέρασμα του ασφαλιστικού συστήματος σε «νέα εποχή», την ίδια ώρα που έχει έτοιμα στα συρτάρια της νέα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Την ίδια στιγμή που πανηγυρίζει για την εκπλήρωση της αυτονόητης υποχρέωσης να καταβάλλει με διαδικασίες που αντιστοιχούν στις σημερινές δυνατότητες της τεχνολογίας, χωρίς πολύμηνες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους, τη σύνταξη που δικαιούνται, με το σχέδιο της «ομάδας Πισσαρίδη» περιλαμβάνει ως βασικό στόχο την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Δίπλα στην κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, τις περικοπές που έχουν μετατρέψει τις συντάξεις σε προνοιακά βοηθήματα, τους νόμους που αναγκάζουν σε δουλειά μέχρι την ηλικία των 72 ετών, τώρα προωθούνται το γενικευμένο τζογάρισμα των αποθεματικών και η παράδοση των επικουρικών συντάξεων στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης. Ζητήματα, δηλαδή, που εκτός από αντικείμενο έρευνας για τον ...ιστορικό του μέλλοντος αποτελούν αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: