Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ


Χθες υπερήλιξ άνω των ενενήντα συρόμενος από συγγενείς με κοιτάζει επιτιμητικά εντός πρακτορείου άμασκο και μου λέει: Μα δεν ακούς τι λέει η τηλεόραση; Θέτεις σε κίνδυνο τις ζωές μας!! 

Προς στιγμή η επικληθείσα σχέση ζωής και αυτού μου προκαλούν αιφνιδιασμό. Κάτι ρέστα ζωής που είχε θα τα έπαιζε στον τζόγο υπό την βοήθεια στατήρων. Σεβάστηκα τους αιώνες του κι απέφυγα να του απαντήσω στερεότυπα. Πως ο γέρος είτε από πέσιμο είτε από χέσιμο θα πάει. 

Άσε που τον βλέπει ο κορωναϊός και ψάχνει έξοδο κινδύνου πανικόβλητος. 

Σιώπησα έτσι –πραγμα πολύ παράξενο για το οξύθυμο του χαρακτήρα μου—αλλά αυτός εξακολούθησε προκλητικά. 


«Αν δεν φορέσεις αμέσως μάσκα (δεν διευκρίνησε αν εννοούσε του Ζορό που ήταν και της εποχής του) θα καλέσω την αστυνομία!!» 

«Αφού σε έκαναν να πιστεύεις πως η μάσκα προστατεύει από τον ιό να φοράς και τσίγκινο σωβρακάκι με παραπλανητικές κωλοτρυπίδες» του απαντώ. «Έτσι δεν θα κινδυνεύεις και από την πορδή που λόγω ηλικίας αν σου φύγει θ αδειάσεις από ζωή σα σακί!» 

Έπεσε το γέλιο της αρκούδας αλλά η είδηση ξέρετε που είναι; 

Πως ταΐζουν τον πληθυσμό ρουφιανόσκονη. Ένα ένα τα σάψαλα κατέστησαν εαυτούς ασφαλίτες του καθεστώτος. 

Αιχμαλώτισαν τον λαό στα κατακόρυφα σπήλαιά του μ’ ένα κομμάτι ψωμί κι αγκιστρώθηκε αυτός από μια οθόνη για να κρατηθεί σε μια ζωή που δεν ζει. Την ζωή των άλλων. Σε πολύ λίγο θα τον βάλλουν ν αγοράσει και μετοχές του θανάτου του σε καλή τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: